Ai grija de pielea ta cu produse cosmetice bio

0

Apropierea anotimpului calduros ne determina pe fiecare dintre noi sa avem mai multa grija de corpul nostru, cu atat mai mult cu cat acesta este din ce in ce mai expus. Iar cand spunem acest lucru nu ne referim neaparat la expunerea privirii celorlalti, ci si factorilor de mediu, precum razele soarelui sau radiatiile ultraviolete emise de acesta.

Din acest punct de vedere, putem spune ca piata este aproape supra-saturata de produse care sustin ca au grija de tenul si pielea ta, fara a cunoasta insa in detaliu si ingredientele folosite in compozitia acestora si efectul lor pe termen lung asupra corpului nostru si chiar asupra mediului.

Alternativa la toate acestea o constituie insa gama de produse cosmetice bio, cu ingrediente suta la suta naturale, care au intr-adevar grija de organismul tau. Stii insa ce caracteristici si ce tipuri de produse sa folosesti pentru o buna protectie a pielii? Vom incerca sa aflam impreuna, in randurile ce urmeaza.

Uleiuri cosmetice si esentiale

O prima gama de produse pe care le vei intalni pe site-urile de produse cosmetice bio este reprezentata de uleiurile cosmetice si esentiale. Daca este sa ne referim la uleiurile cosmetice, acestea pot fi folosite cu succes pe post de solutii demachiante, dar si cu efect protector sau reparator asupra pielii si a scalpului. Din acest punct de vedere, putem spune ca ele substituie cu succes multitudinea de creme de zi si de noapte pe care le gasim pe rafturile magazinelor, astfel incat vom putea spune ca facem economia la pret.

In ceea ce priveste uleiurile esentiale, acestea sunt folosite cu succes in scopuri medicinale, avand efect terapeutic, conferind corpului si mintii noastre un efect calmant si odihnitor. Folosite de mii de ani in medicina traditionala, uleiurile esentiale sunt de fapt extrase din plante, suta la suta naturale. Mai mult, selectia plantelor in cazul majoritatii produselor cosmetice bio este facuta extrem de atent, astfel incat acestea sa nu fie din zone contaminate, provenite dintr-un sol care nu a fost tratat anterior cu substante chimice de niciun fel.

Produse pentru ingrijirea tenului

Dincolo de uleiuri, poti beneficia de produse cosmetice bio destinate ingrijirii uzuale a tenului si a parului. Indiferent ca vorbim de lotiuni sau de creme, acestea sunt preparate dupa retete verificate, din ingrediente naturale, fara un efect nociv asupra mediului sau asupra organismului tau.

Astfel, in momentul in care vei folosi o crema naturala pentru ten, vei observa ca aceasta este rapid absorbita de piele, fara a conferi acesteia un aspect gras sau artificial, asa cum se intampla cu produsele obisnuite, mai ieftine. Nu in ultimul rand, poti beneficia de masti si tratamente speciale pentru parul tau, astfel incat acesta sa isi mentina cat mai mult timp elasticitatea si aspectul natural, prevenind subtierea si deteriorarea acestuia in timp.

Leave a Reply