Avantajele epilarii cu ceara

Daca sunteti un estetician profesionist activ, probabil ati avut clienti care va cer opinia cu privire la epilatoare. Aceste masini de indepartare a parului ar putea parea tentante – doar o singura investitie ar putea oferi clientilor un dispozitiv care sa elimine parul fara prea mult efort. Cu toate acestea, aceste dispozitive au dezavantajele lor, motiv pentru care esteticienii nu le folosesc pentru serviciile lor profesionale.

Epilatoarele ar putea parea convenabile si practice, insa nu au reusit sa devanseze ceara ca fiind unul dintre cele mai populare produse sau metode de indepartare a parului de pe piata.

In cazul in care nu ati stiut, un epilator indeparteaza parul tragandu-l cu un sistem compus din pensete electronice care se rotesc, smulgand parul de la radacina. In zilele noastre, se pot gasi epilatoare cu 20 sau 40 de pensete, discuri hipoalergice pentru pielea sensibila sau capace de gheata pentru a calma pielea dupa. Suna perfect, nu?

Cu toate acestea, procedura tinde sa raneasca mai mult decat o sesiune obisnuita de ceara. Daca tragand un fir cu o penseta uneori doare prea mult (mai ales in zona inghinala), imaginati-va cat de multa durere fac mai multe pensete tragand permanent firele de par.

In plus, utilizatorul ar putea solicita mai multe treceri pentru a elimina tot parul dintr-o zona, in functie de calitatea masinii si de grosimea parului – unele dispozitive nu sunt bune pentru a trage firele subtiri.

Ceara profesionala, pe de alta parte, este mai rapida si mai eficienta la indepartarea tuturor firelor de par intr-o singura trecere. Durerea dureaza secunde, in timp ce cu un epilator ar putea lua pensetelor cateva minute pentru a scoate fiecare par. Un procent ridicat de clienti prefera ceara doar pentru ca nu pot suporta durerea cauzata de epilatoare. Poti opta pentru ceara si parafina pentru epilare si tratament cosmetic de calitate.

Persoanele care folosesc frecvent epilatoare au spus ca parul care creste sub piele este un efect secundar comun al acestei proceduri. Desigur, toate metodele de indepartare a parului pot provoca fire infundate, dar ele tind sa apara mai mult la persoanele care folosesc aceasta masina, probabil din cauza tehnicii proaste.

Esteticienii stiu ca cel mai bun mod de a preveni ingrasarea parului este epilarea regulata. Acesta este momentul in care efectul de exfoliere al cerii este la indemana – dupa cum bine stiti, atunci cand scoateti ceara de pe piele, se indeparteaza un strat de celule de piele moarte.

Din acest motiv special, epilarea este, pe langa o procedura de indepartare a parului, un tratament de frumusete pentru client. Indiferent daca vorbim despre zona inghinala, picioarele sau bratele, pielea se va simti mai fina si mai moale dupa ceruire decat dupa ce a fost folosit un epilator.

Epilarea ambelor picioare cu un epilator ar putea dura 40-60 de minute, in functie de calitatea masinii, de pragul de durere al utilizatorului si de abilitatea de a manevra masina. Procesul dureaza mai mult decat epilarea, deoarece scoate parul putin cate putin si cere utilizatorului sa treaca incet dispozitivul peste zona, uneori de doua ori pentru a elimina parul ramas.

Leave a Reply