Caseta de directie – tipuri si semne de defectiuni

0

Caseta de directie este principala piesa ce contribuie la functionarea directiei. Aceasta se situeaza intre doua roti in partea frontala a autoturismului si asigura miscarea rotilor conform miscarii volanului prin intermediul cremalierului (axul dintat).

Datorita faptului ca este o piesa ce se afla intr-o continua miscare, caseta de directie are nevoie de lichid special pentru a functiona corespunzator. Caseta de directie se conecteaza la pompa de servo prin mai multe conducte.

Aceasta componenta poate fi de 4 tipuri:

  1. Hidraulica
  2. Electro-hidraulica
  3. Mecanica
  4. Asistata electronic

Problemele la nivelul masinii se pot auzi, se simt, se vad, iar alteori nici nu stii ce probleme ai, din pricina faptului ca unele piese nu dau niciun semn care sa te duca cu gandul ca ar putea fi defecte. In cazul casetei de directie, semnele sunt clare si nu le poti ignora.

Defectiunile la nivelul casetei de directie se datoreaza drumurilor necorespunzatoare, gropilor si denivelarilor peste care de multe ori trecem cu viteza, trecerii cu viteza peste sinele de tramvai, drumului cu piatra cubica, peste axul central s-a depus rugina sau drumului cu pietris si bolovani. Caseta de directie se poate reconditiona in cazul in care s-a stricat sau trebuie schimbata complet.

Pentru reconditionarea casetei de directie este necesar sa apelezi la un mecanic autorizat sau la un service auto, pentru ca problema poate fi la o singura piesa. Va fi necesar sa fie desfacuta si ulterior sa se localizeze problema.

Reconditionarea ei este intradevar cea mai ieftina solutie, dureaza in medie 5-6 ore fara a fi demontata de pe masina, dar trebuie sa tii cont ca nu este si cea mai buna si de multe ori da gres. Inlocuirea casetei de directie este cea mai indicata procedura.

In functie de modelul masinii pe care il detii, poti alege ce piese ai nevoie pentru aceasta si te poti bucura de toate ofertele noastre!

Semne de defectiuni pe care caseta de directie le poate da:

  1. Volan greu de controlat in majoritatea timpului si miscari agresive ale acestuia in timpul virajelor.
  2. Scurgeri de ulei – aceasta problema este greu de ignorat deoarece vei observa pete pe asfalt, sub masina.
  3. Uleiul din rezervor scade foarte repede.
  4. Masina are tendinta sa traga mai mult intr-oanumita directie.
  5. Atunci cand misti volanul auzi zgomote ciudate din dreptul casetei de diretie.
  6. Socuri resimtite in volan.

Aceste semne sunt la fel pentru toate tipurile de masinii, indiferent de producator sau de tipul casetei de directie pe care o ai. Daca observi unul sau mai multe dintre semnele de mai sus, mergi cu masina la o verificare pentru a localiza problema.

Caseta de directie, la fel ca si alte piese auto, contribuie la o buna functionare a masinii, iar defectarea acesteia trebuie solutionata in cel mai scurt timp posibil. Pe langa faptul ca stricarea acesteia poate genera defectiuni si la nivelul altor piese, exista riscul ca volanul sa se blocheze si sa iti pui in pericol siguranta la volan.

Leave a Reply