Ce faci daca simti aer rece pe langa geamul termopan

0

Se spune despre romani ca au sindromul curentului si ca exista o teama, nejustificata, ca ii trage curentul. Atat de obsedati suntem de aceasta idee, incat observa ca in comert exista si elemente decorative care chipurile le pui sub geam sau sub usa pentru ca aerul rece sa nu patrunda. Desigur, nu neaga nimeni ca acestea ar fi, sa spunem, solutii temporare pentru pierderile de caldura. Dar, de fapt, problema nu se va solutiona astfel.

Atunci cand in jurul geamului termopan sau a usii se simte aer rece, este semn ca tamplaria pvc nu mai este de calitate, in sensul in care nu mai creeaza inchidere etansa. Cauzele pot fi diverse, iar solutia este una si buna: sa apelezi la service reparatii termopane.

Probleme de garnitura

Desi aceasta este doar un accesoriu din tot ansamblul tamplariei pvc, nu trebuie ignorata. Putini stiu ca reglajul acestor tipuri de geamuri trebuie adaptat in functie de sezon.

In caz contrar, presiunea aplicata pe garnitura este mai mare, deci aceasta slabeste si devine aproape inutila. La anumite intervale de timp se impune schimbarea. Cand ai nevoie de asa ceva poti apela cu incredere la Service Termopane ULTRAPVC daca esti din Bucuresti. Iata si cum iti dai seama ca ai nevoie de o astfel de interventie:

  • Simti aer rece de afara, dar si zgomotele de la exterior.
  • Garnitura pare slaba, la propriu sau chiar se si desprinde pe alocuri.

Probleme de feronerie

In principiu inchiderea, respectiv deschiderea unui geam termopan este simpla. Multi nu isi dau seama insa nu mai rotesc corect manerul, ceea ce in timp duce la probleme si mai mari, adica la defectiune totala. Din cauza feroneriei se prea poate ca inchiderea geamului sa nu mai fie una corecta, de unde si aerul rece pe care il simti in jurul acestuia.

Problemele de acest gen implica doua tipuri de actiuni: ungerea feroneriei cu produse speciale sau chiar inlocuirea acestora daca este cazul, mai ales in cazul celor mai vechi. Astfel de servicii sunt de asemenea parte din lista de la Service Termopane ULTRAPVC.

Ce sa nu faci, desi pare rentabil

In primul rand, nu te minti singur crezand ca un obiect decorativ precum cele din comert umplute cu vatelina, in forme dragute, iti vor mentine caldura in casa. In al doilea rand, nu te gandi ca singur poti schimba o garnitura. Romanii sunt buni la toate sau cel putin se cred, insa in final vei ajunge sa chemi specialistul cand iti dai seama ca nu a fost tocmai atat de usor.

Nu regla singur geamurile. Ca drept rezultat vei crea o presiune mai mare pe garnitura. Pare usor, dar iata ca nu e.

Ce trebuie sa faci in schimb este sa apelezi la o firma specializata. In functie de situatia ta, poti estima costurile, verificand in cadrul paginii www.reparatii-termopane.net. De asemenea, poti programa ziua in care echipa de specialisti vine sa constate si sa repare.

Leave a Reply