Ce problema are Apple in China?

0

Daca te numeri cumva printre cei care cred ca o inlocuire baterie iphone este o problema,atunci te inseli. Ceea ce intampina Apple in China este o problema. Din cauza unui proces cu cei de la Qualcomm cu privire la o parte din codul folosit de Apple in iOS-ul lor, ce ar apartine pesemne celor dintai, Apple a pierdut dreptul de a comercializa o parte dintre modelele de iPhone pe piata din China.

Mai exact, este vorba de modelele incepand cu 6S si pana la iPhone X, noile lansari XS si XS max nefiind afectate de aceasta decizie a instantei judecatoresti chineze ce a judecat procesul.

Decizia fiind una finala, se asteapta o solutie in acest sens, fie prin renuntarea la respectivul cod ce ar afecta serios functionalitatile telefonului fie efectiv prin retragerea de pe piata a acestor modele de telefon.

Varianta din urma nu este insa plauzibila. O retragere a acestor modele ar echivala cu o sinucidere din punct de vedere comercial a celor de la Apple.Desi nu in China inregistreaza compania cele mai spectaculoase cifre de vanzari, acestea sunt totusi considerabile avand in vedere concurenta serioasa a celor de la Honor, Pocophone, Huawei si Xiaomi ce au avantajul de a juca pe teren propriu meciul cu Apple pe piata gsm chineza.

La câteva zile după tristul deznodământ, se pare insa că Apple are o soluție, cel putin de moment, daca nu definitiva. Gasirea unei astfel de solutii era urgenta, de vreme ce Qualcomm ameninta cu intentarea unui proces separat ce ar viza si noile lansari XS si XS Max. Scoaterea de pe piata a acestora ar afecta Apple chiar mai mult decat o face decizia ce vizeaza doar vechile modele de iPhone.

Agentia de presa Reuters a obtinut insa informatii conform carora Apple ar fi găsit o soluție permanentă la problema recent aparuta in China. Procesul castigat de Qualcomm viza exclusiv o serie de brevete cu privire la software, astfel ca situatia s-ar putea remedia printr-o actualizare de firmware. Ce ar presupune insa un astfel de update?

Redimensionarea de poze și navigarea intre aplicații cu ajutorul touchscreen ar fi cele mai importante aspecte ce urmeaza a fi reconfigurate, scopul celor de la Apple fiind ca experienta de utilizare sa ramana identica cel putin la nivel vizual, dar sa aiba la baza un alt cod.

Practic, inginerii Apple vor rescrie utilizand tehnologie proprie acele bucati de cod ce intra sub incidentul brevetelor respective, inlocuind practic produsul ce s-a stabilit ca apartine Qualcomm cu altul din ograda proprie.

Nu se stie insa daca noua versiune de software va fi disponibila pentru toti utilizatorii Apple sau doar pentru cei din China insa este posibil ca Apple sa mizeze pe o strategie globala pentru a evita orice potential viitor proces cu Qualcomm intr-o alta tara unde isi vinde produsele.

De asemenea, nu se stie nici daca update-ul va fi obligatoriu sau optional insa avand in vedere ca Apple are o serie de obligatii legale de indeplinit odata cu pronuntarea sentintei este foarte probabil ca acesta sa fie obligatoriu.

Leave a Reply