Ce trebuie sa faci in cazul unui deranjament la gaz

0

Consumatorii trebuie sa stie ca sunt protejati de eventuale probleme si reparatii prin interventiile ce sunt in grija operatorului de distributie concesionar zonal. Acestia colecteaza prin fiecare factura emisa de furnizor taxe de distributie in schimbul carora asigura intretinerea si dezvoltarea retelei de distributie, respectiv a conductelor si a bransamentelor pana la contor inclusiv. De asemenea, ei sunt responsabili pentru buna colaborare cu furnizorii de gaz indiferent de numele acestora, asigurand un tratament egal tuturor. Asa cum este de asteptat, sunt si drepturi, dar si indatoriri de ambele parti.

Astazi ne dorim sa expunem cat mai clar ce ii sfatuim pe consumatorii nostri cand vine vorba de un deranjament la gaze. Este important sa se cunoasca masurile ce se impun, din cauza riscurilor de acumulari de gaze sau explozii. Desigur ca, aparatul de detectare de gaze ar trebui sa functioneze si in cazul unor scurgeri de gaze detectate activeaza alarma si inchide sursa de gaz.

Iata ce recomandari oferim clientilor nostri:

  • Racordul pentru gaz trebuie efectuat de catre personal autorizat. Cele performante sunt cele metalice. Se va necesita si garnituri specifice; un astfel de sistem dureaza si pana la 10 ani intr-o stare calitativa buna.
  • Un detector de gaz ar trebui sa existe in bucatarie, indiferent daca detineti sau nu si o centrala termica pe gaz. Acesta este un motiv in plus prin care va luati in considerare metodele de precautie in caz de scurgeri de gaz.
  • Daca la patrunderea intr-o incapere se simte miros de gaz, este de preferat sa nu aprindeti sursa de foc ci sa aerisiti imediat si sa inchideti sursele de gaz.
  • Apelati numelere de telefon disponibile pentru a anunta furnizorul de gaz ce se intampla.
  • Se recomanda chiar si evitarea folosirii unor aparate electrocasnice sau a telefoanelor, intrucat acestea pot provoca scurt circuite.

Situatiile neprevazute se pot intampla, insa este de datoria fiecaruia, ca simt civic, sa semnaleze orice problema la timp. Chiar si cand mirosul de gaz se simte in afara locuintei proprii, este necesar sa fie anuntat specialistul si firma in cauza.

Reviziile sistemelor sunt programate in asa fel incat sa se evite situatii paguboase. Acest lucru este de datoria operatorului de distributie desigur. Insa, la solicitarea consumatorului, adresata fie furnizorului de gaz fie operatorului de distributie, se poate realiza o revizie pentru a exista convingerea ca totul este in ordine, in perfecta stare de functionare. Nu se permit compromisuri sau improvizatii.

Desigur ca, o maniera de masurare a calitatii serviciilor se realizeaza si prin modul eficient in care firma furnizoare de gaz raspunde solicitarilor. De aceea, lucram cu transparenta, avem serviciul de suport pentru clienti si ne dorim sa fim prompti, de fiecare data. In cadrul paginii noastre punem la dispozitie toate informatiile necesare pentru ca orice consumator sa poate avea acces rapid la protectia consumatorului, daca este cazul, sau sa poata formula o plangere cu privire la furnizarea gazului.

De partea cealalta, orice consumator fie el casnic sau nu are obligativitatea de a respecta reviziile ce se impun. Exista maniere de informare, prin posta email etc. Nu exista scuza de a nu sti despre acest lucru, in conditiile in care exista si firme specializate si acreditate sa realizeze controlul punctelor de ardere, firme care de regula se ocupa si cu instiintarile in prealabil a consumatorilor, cu privire la data scadenta a ultimei revizii.

Nu amanati, nu ezitati sa cautati maniera prin care programul va permite sa faceti aceasta revizie. Dureaza foarte putin si este de datoria fiecaruia sa previna posibile pagube si probleme.

In cazul in care intervin anumite intreruperi de gaze ca urmare a unui eveniment natural, a unei furtuni spre exemplu, operatorul de distributie de gaz poate dispune intreruperea alimentarii sau efectuarea unei lucrarii pentru a remedia o problema a sistemului de furnizare a agentului. Telefonul sau emailul de contact al furnizorului sunt caile cele mai facile de a afla despre stadiul unei lucrari sau pentru a primi raspunsurile cu privire la nelamuririle avute.

Leave a Reply