Ce trebuie sa stii daca ai nevoie de evaluari bunuri mobile sau imobile

0

In momentul in care te vezi pus in situatia de a avea nevoie de serviciile unui evaluator autorizat te poti confrunta cu o problema: nu sunt chiar atat de usor de gasit pe cat ai crede.

Personal am fost intr-o asemenea situatie si chiar daca aveam increderea ca totul va fi foarte simplu, nu a fost chiar asa. Aveam nevoie de un evaluator autorizat care sa poata face atat evaluari pentru imobile, cat si evaluari bunuri mobile. Urma sa solicit un credit si pentru asta mi s-a cerut o evaluare a imobilului si bunurilor cu care urma sa girez imprumutul.

Cautarea nu a fost chiar atat de usoara pe cat credeam. Vazusem cateva birouri de evaluatori prin oras, dar surpriza mea a fost ca unele erau inchise definitiv – ramasese doar firma, iar la altele am primit un raspuns sec: “In perioada asta sunt foarte aglomerat. Nu am timp”.

Am decis sa apelez la internet si am gasit si acolo cateva date de contact ale unor evaluatori. Raspunsurile au fost la fel de dezamagitoare, unele se refereau la acelasi “Nu am timp”, iar altele presupuneau costuri mult peste bugetul pe care mi-l permiteam – evaluatorul contactat era la prea mare distanta de mine si nu imi permiteam sa ii achit si costurile aferente transportului.

In timpul cautarilor am mai aflat cateva lucruri utile despre evaluari:

  • pot fi realizate atat la solicitarea persoanelor fizice, cat si a celor juridice;
  • singurele persoane care pot realiza o evaluare corecta si perfect valida sunt evaluatorii autorizati ANEVAR (Autoritatea Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania);
  • cazurile in care evaluarile sunt necesare sunt foarte diverse: vanzari-cumparari de proprietati sau transferul dreptului de proprietate catre alte persoane; obtinerea unui credit; evaluari in vederea stabilirii cotei de impozitare la care se inscrie un anumit imobil; evaluari necesare pentru asigurarea unor bunuri; evaluari in caz de litigii, partaj la divort, etc;
  • se pot evalua bunuri mobile sau imobile, intreprinderi, diverse instrumente financiare, activele necorporale (brevete, licente, lucrari literare, etc);

Chiar daca acum eram in tema si stiam exact ce am nevoie, partea cu gasitul evaluatorului era ceva mai dificila. Am primit insa o recomandare, mai exact o platforma in cadrul caruia se pot gasi evaluatorii potriviti pentru cazuri dintre cele mai diverse.

Evaluari24.ro este site-ul care reuneste un numar impresionant de evaluatori autorizati ANEVAR din intreaga tara. Serviciile pe care pot sa le ofere sunt mult mai complexe decat ceea ce am descris mai sus, iar avand in vedere numarul mare de evaluatori inscrisi pe platforma, ai sansa sa obtii o oferta mult mai buna din punct de vedere al cotatiei de pret.

Va recomand aceasta platforma care va va ajuta sa identificati evaluatorul care poate sa ofere evaluari bunuri mobile sau imobile, dupa caz, sau chiar evaluari de intreprinderi, de risc la securitate fizica si multe altele. E mult mai usor sa soliciti o oferta online decat sa cauti in nestire prin oras un evaluator potrivit nevoilor tale.

Leave a Reply