Ce trebuie sa stii daca te pregatesti pentru un sejur exotic in Bali

0

Cei care au avut oportunitatea de a face un sejur exotic in Bali stiu cu siguranta cat de benefice sunt efectele pe care le are un astfel de concediu asupra trupului si mintii, revigorandu-le pe deplin.

Oricine doreste cu adevarat poate face o incursiune de acest fel in paradisul naturii, insa pentru ca experienta sa fie una pe deplin relaxanta, este de preferat sa stii cateva aspecte cu caracter practic inainte de toate. Acestea te vor ajuta sa iti eficientizezi atat timpul, cat si experienta de care vei avea parte.

  • Pregateste-te pentru experientele din trafic!

Dupa cum este de asteptat, si in acest paradis exotic exista problema traficului. Desigur ca aceasta variaza in functie de perioadele anului, insa ca sa te feresti de momente neplacute este bine sa iti pregatesti dinainte rabdarea in acest sens.

Fiind intr-un loc strain insa, ai putea sa profiti de timpul respectiv pentru a analiza mai atent cele din jur. Este o modalitate de a cunoaste mai bine cultura si obiceiurile respectivului loc, in acest caz a locuitorilor din Bali.

  • Mijlocul de transport de incredere in Bali? Nimeni altul decat scuterul!

Este un obicei la ordinea zilei sa inchiriezi un scuter in Bali, in ideea de a evita traficul. Preturile acestora variaza, astfel ca te poti orienta dupa unul la un pret convenabil pentru tine. Pe langa faptul ca reprezinta o varianta mai rapida de a te deplasa, acesta constituie totodata si o experienta autentica; simti ca apartii locului, ca intri in rand cu cei de acolo si cu modul lor de trai.

Intr-un astfel de sejur exotic simti alfel mirosurile de mancare specifice, cele de betisoare sau prospetimea naturii care dainuie pretutindeni.

  • Aproape totul este negociabil in Bali

Daca esti interesat de o experienta aparte intr-un astfel de sejur, Bali este destinatia ideala pentru ca iti antreneaza la cote maxime spiritul aventurier. Exceptand locuri precum farmaciile, benzinariile sau magazinele oficiale, poti negocia orice preturi.

Nu iti va fi deloc greu sa optii costuri mai avantajoase pentru diverse servicii sau produse pentru ca cei de acolo sunt deschisi spre astfel de propuneri. Desigur, nu pierde din vedere nici faptul ca acestia depun totusi munca in ceea ce fac, iar un pret prea mic nu ar fi corect fata de ei. Respectul trebuie sa ramana in continuare piatra de temelie. Nu uita de suvenirurile pe care le poti lua cu tine din Bali.

  • Costurile din Bali sunt aproximativ aceleasi cu cele din tara noastra, exceptand alcoolul

Da, in Bali totul este ieftin…insa pana la alcool. Acesta costa fie cat la noi, fie mai mult. Daca te intereseaza sa nu cheltui o avere in acest sens, apeleaza la supermarketuri pentru a face provizii in acest sens.

  • Ai de ales intre doua parti ce constituie atractii primordiale in Bali

Exista doua parti relativ opuse in Bali, dintre care poti sa alegi. Spre exemplu, daca esti atras/a de surf, plaja si statiuni comerciale, te poti orienta spre partea de S – V a insulei. In caz contrar, ai in vedere cealalta zona, mai mult cu specific spiritual si artistic, unde poti sa vizitezi muzee, spa-uri, studiouri de yoga etc.

In fine, ideea este ca, cu putina pregatire, poti avea parte de un sejur exotic de vis in aceasta locatie, fara a fi in vreun fel conditionat. Oferte atragatoare de sejururi cu aceasta destinatie gasesti pe ikaturism.ro.

Leave a Reply