Ce trebuie sa stii despre panourile solare presurizate?

0

Panourile solare presurizate functioneaza sub presiune la nivelul rezervorului si pot fi prevazute cu rezervor deasupra tuburilor vidate sau cu boiler in locuinta.

Datorita utilizarii tuburilor vidate superconductoare cu heat-pipe, se poate spune ca panourile solare presurizate reprezinta cea mai buna varianta de incalzire a apei calde sau cea mai buna solutie de incalzire a locuintei pe toate durata anului, chiar si in tarile cu clima temperata si rece.

Inainte sa intri si sa vezi preturi la panouri solare presurizate pe PanouriSolare.com, cu siguranta trebuie sa cunosti insa mai multe detalii despre aceste panouri, care se pot dovedi a fi ideale pentru locuinta ta.

Asadar, un panou solar presurizat functioneaza pe baza principiului termodinamicii. Acest lucru inseamna ca apa calda se ridica in partea de sus, in timp ce apa rece coboara. Tuburile vidate incalzesc apa menajera din boiler.

De precizat este faptul ca in interiorul tuburilor vidate exista mai multe tuburi de condensare (heat-pipe), iar acestea au rolul de a transmite caldura colectata de la tuburile vidate catre boilerul de inalta presiune, evitand in acest fel circulatia directa a apei prin tuburi. Acest principiu de functionare ii da voie panoului solar sa functioneze chiar si pe timp de iarna si la o presiune de pana la 6 BAR.

Panourile solare presurizate care nu dispun de rezervor, vor fi conectate la sistemul de preparare apa calda si incalzire care deja exista. Suprafata selectiva a invelisului interior al tuburilor vidate are rolul de a transforma energia solara in energie termica, pe care o transfera prin intermediul lamelelor de aluminiu la tevile de cupru.

Lichidul existent in tevile de cupru se transforma in abur si se ridica in spatiul de condensare. In continuare, caldura urmeaza sa fie transferata prin intermediul schimbatorului de caldura la agentul termic din sistem, in timp ce aburul se transforma in lichid si se intoarce la baza tevii de cupru.

Transferul de caldura prin intermediul lichidului creeaza o circulatie continua atat timp cat panoul este incalzit de lumina solara.

Avantajele panourilor solare presurizate.

  • Prepararea rapida de apa calda menajera este un prim mare avantaj oferit de aceste panouri, datorita tuburilor vidate tip heat pipe care au capacitate de absorbtie ridicata a radiatiei solare, care mai apoi este transformata in energie termica, cedata direct la apa din boiler.
  • Pot fi amplasat oriunde aceste panouri solare presurizate, de exemplu se pot instala jos instalat pe sol, pe terasa, pe diferite anexe sau pe acoperisul locuintei.
  • Pot fi integrate in instalatia de preparare a apei calde menajera a locuintei, cu o centrala termica sau cu un alt boiler existent.
  • Calitate premium si durata mare de viata.
  • Intretinerea panourilor solare presurizate este un alt avantaj major al acestora, pentru ca ploaia spala panourile. Periodic trebuiesc indepartate insa frunzele pentru o mai buna functionare a acestora, si pentru a preveni incendiile.

Instalarea unui asemenea sistem este impartita in patru mari parti, dupa cum se poate vedea in continuare:

  • instalarea cadrului de fixare;
  • instalarea boilerului pe cadrul de fixare;
  • racordarea conductelor de apa, umplerea boilerului si efectuarea probelor de presiune;
  • montajul tuburilor vidate; tuburile vidate este necesar sa fie expuse cat mai putin la soare, pentru a evita eventuale arsuri.

Leave a Reply