Ce trebuie sa stim despre publicitatea in mediul online?

0

Daca esti curios despre acest domeniu poti face un curs gratuit de marketing online si vei vedea pentru prima data ce inseamna mix de marketing. In continuare iti explcam putin din ceea ce inseamna publicitate online.

Cele mai comune elemente de marketing sunt anunturile publicate pe un numar cat mai mare de site-uri. Schimbul de anunturi transmite apoi link-ul spre anunt inapoi prin platforma de aprovizionare si serverul de anunturi al editorului catre browser-ul utilizatorului, care apoi solicita continutul anunturilor de pe serverul de anunturi al agentiei. Agentia de anunturi poate confirma astfel ca anuntul a fost difuzat in browser.

Acest lucru este simplificat, potrivit IAB. Agentiile pot incerca sa descarce spatiul nevandut (“ramasita”) la preturi scazute prin alte schimburi.

Unele agentii mentin oferte semi-permanente pre-stocate in cache cu schimburi de anunturi, iar acestea pot fi examinate inainte de a ajunge la platforme suplimentare de cerere pentru oferte. Procesul de publicitate mobila este diferit si poate implica operatorii de telefonie mobila si producatorii de software pentru telefoane mobile.

Interstitial

Se afiseaza un anunt interstitial inainte ca un utilizator sa poata accesa continutul solicitat, uneori in timp ce utilizatorul asteapta incarcarea continutului. Anunturile intercalate reprezinta o forma de marketing de intrerupere.

Anunturi text

Un anunt text afiseaza hyperlink-uri bazate pe text. Anunturile bazate pe text pot aparea separat de continutul principal al unei pagini web sau pot fi incorporate prin hiperlinkarea unor cuvinte sau fraze individuale pe site-urile web ale agentului de publicitate.

Anunturile text pot fi, de asemenea, livrate prin intermediul marketingului prin e-mail sau prin intermediul mesajelor de tip text. Anunturile bazate pe text difera adesea mai mult decat anunturile grafice si pot fi mai greu de folosit.

Search Engine Marketing (SEM)

Search engine marketing, sau SEM, este creat pentru a creste vizibilitatea site-ului in paginile cu rezultatele motorului de cautare (SERPs). Motoarele de cautare ofera rezultate sponsorizate si rezultate organice (non-sponsorizate) bazate pe interogarea unui cautator web.

Motoarele de cautare folosesc de multe ori indicii vizuale pentru a diferentia rezultatele sponsorizate de rezultatele organice. Marketingul pe motoare de cautare include toate actiunile unui agent de publicitate pentru a face ca listarea site-ului sa fie mai proeminenta pentru cuvintele cheie actualizate.

Optimizarea SEO

Optimizarea pe motoare de cautare, sau SEO, incearca sa imbunatateasca clasamentul site-urilor de cautare organica in SERP prin cresterea relevantei continutului site-ului pentru termenii de cautare.

Motoarele de cautare isi actualizeaza in mod regulat algoritmii pentru a penaliza site-urile de slaba calitate care incearca sa pacaleasca clasamentul lor, facand ca optimizarea sa fie o tinta in miscare pentru agentii de publicitate. Multi furnizori ofera servicii de SEO.

Cautare sponsorizata

Cautarea sponsorizata (numita si link-uri sponsorizate, anunturi de cautare sau cautare platita) permite firmelor sa fie incluse in rezultatele sponsorizate ale unei cautari pentru cuvintele cheie selectate. Anunturile de cautare sunt adesea vandute prin licitatii in timp real, unde agentii de publicitate liciteaza pentru cuvintele cheie.

Pe langa stabilirea unui pret maxim pe cuvant cheie, sumele licitate pot include constrangeri de timp, limba, geografice si altele.Motoarele de cautare au vandut initial inregistrarile in ordinea celor mai ridicate licitatii.

Motoarele de cautare moderne clasifica anunturile sponsorizate bazate pe o combinatie a pretului de oferta, a ratei de clic, a relevantei cuvintelor cheie si a calitatii site-ului.

Leave a Reply