Cum a fost vazuta promovarea online de-a lungul timpului

0

Daca ai un site avem un singur sfat pentru tine invata optimizare SEO. Invata sa iti promovezi site-ul pentru ca asta fac oamenii de mult si au dovedit ca pot avea succes dupa cum poti vdea mai jos.

Laurence Canter si Martha Siegel, parteneri intr-o firma de avocatura, si-au promovat in mare masura serviciile juridice intr-un post USENET intitulat “Lottery Green Card – Final One”. Cartea verde Canter and Siegel USENET spam a ridicat profilul online in publicitate, stimuland interesul larg raspandit in publicitate atat prin intermediul adresei Usenet, cat si prin intermediul e-mailului traditional.

Mai recent, spam-ul a evoluat intr-o operatiune mai industriala, in care spammerii folosesc armate de computere infectate cu virusi (botneturi) pentru a trimite spam de la distanta. Deci si mailul este considerat o unealta de marketing, insa daca nu il folosesti corect este foarte posibil sa ai rezultate dezastruoase.

Anunturi grafice

Publicitatea online pe bannere a inceput la inceputul anilor 1990, deoarece proprietarii de pagini au cautat fluxuri suplimentare de venit pentru a-si sustine continutul. Serviciul comercial online Prodigy a afisat bannere in partea de jos a ecranului pentru a promova produsele Sears.

Primul anunt pe care se poate da clic pe Internet a fost vandut de Global Network Navigator in 1993 la o firma de avocatura din Silicon Valley. In 1994, publicitatea cu bannere web a devenit obisnuita atunci cand HotWired, componenta online a Wired Magazine, a vandut anunturi banner la AT & T si alte companii.

Primul anunt AT & T de pe HotWired a inregistrat o rata a clicurilor de 44% si, in loc sa directioneze clicuri pe site-ul web al AT & T, anuntul a fost legat de un turneu on-line pentru sapte dintre cele mai apreciate muzee de arta din lume.

GoTo.com (redenumit Overture in 2001 si achizitionat de Yahoo! in 2003) a creat prima licitatie de cuvinte cheie pentru publicitatea de cautare in 1998. In Google a lansat programul de publicitate de cautare “AdWords” in anul 2000  modificat rapid in 2002,  care sorteaza anunturile de cautare printr-o combinatie intre pretul ofertei si probabilitatea cautatorilor de a da clic pe anunturi.

Tendinte recente

Mai recent, companiile au incercat sa imbine mesajele publicitare in continut editorial sau servicii valoroase. Printre exemple se numara Red Bull’s Red Bull Media House, care transmite stream-ul lui Felix Baumgartner din spatiul online, revistele online ale Coca-Cola si aplicatiile gratuite ale Nike pentru urmarirea performantelor.

Agentii de publicitate adopta, de asemenea, medii sociale  si publicitate mobila; cheltuielile pentru anunturile mobile au crescut in fiecare an cu 90% din 2010 pana in 2010 apoi au crescut mult mai rapid.

Afisare publicitara

Afisajul publicitar difuzeaza vizual mesajul publicitar utilizand text, logo-uri, animatii, videoclipuri, fotografii sau alte elemente grafice. Agentii de publicitate din Reteaua de display afiseaza frecvent utilizatorii cu trasaturi particulare pentru a mari efectul anunturilor.

Agentii de publicitate online (de obicei prin intermediul serverelor lor de anunturi) folosesc adesea cookie-uri, care sunt identificatori unici ai anumitor computere, pentru a decide care anunturi sa serveasca unui anumit consumator.

Modulele cookie pot urmari daca un utilizator a lasat o pagina fara sa cumpere nimic, astfel incat agentul de publicitate sa poata ulterior retargeta utilizatorul cu anunturi de pe site-ul pe care la vizitat.

Leave a Reply