Cum sa facem publicitate in mediul online?

0

Daca vrei sa aflii cum decurge publicitatea online iti spunem doar atat invata SEO. Poti gasi si un sablon plan de marketing, dar pana nu investi tu este degeaba.

Procesul de difuzare a publicitatii online folosind licitarea online

In mod alternativ, spatiul publicitar poate fi oferit spre vanzare pe o piata de licitare utilizand un anunt sau schimb de anunturi si licitarea in timp real. Aceasta implica faptul ca multe parti interactioneaza automat in timp real.

Ca raspuns la o solicitare din browser-ul utilizatorului, serverul de continut al editorului trimite continutul paginii web in browserul utilizatorului prin Internet. Pagina nu contine inca anunturi, dar contine linkuri care determina ca browserul utilizatorului sa se conecteze la serverul de anunturi editor, pentru a solicita completarea spatiilor ramase pentru anunturi cu anunturi.

Informatiile care identifica utilizatorul, cum ar fi cookie-urile si pagina vizionata, sunt transmise serverului de anunturi editor.

Serverul de anunturi al editorului comunica apoi cu un server platforma de alimentare. Editorul ofera spatiu publicitar pentru vanzare, deci este considerat furnizor. Platforma de pe partea de aprovizionare primeste de asemenea informatiile de identificare ale utilizatorului, pe care le trimite la o platforma de gestionare a datelor.

La platforma de gestionare a datelor, informatiile de identificare ale utilizatorului sunt folosite pentru a cauta informatii demografice, achizitii anterioare si alte informatii de interes pentru agentii de publicitate.

In general, exista trei tipuri de date obtinute prin intermediul unei astfel de platforme de gestionare a datelor:

Informatiile din prima parte se refera la datele preluate din platformele de gestionare a relatiilor cu clientii (CRM), pe langa site-ul web si continutul media platit sau datele transfrontaliere. Acestea pot include date din comportamente, actiuni sau interese ale clientilor.

Datele de la terti se refera la o amalgamare a statisticilor legate de grupurile de module cookie pe publicatii si platforme externe. Datele sunt furnizate direct de la sursa (anunturi, solutii gazduite pentru platforme sociale sau de analiza). Este, de asemenea, posibila negocierea unui acord cu un anumit editor pentru a asigura anumite puncte de date sau segmente de public.

Datele terta parte provin din furnizori externi si adesea sunt agregate de pe numeroase site-uri web. Intreprinderile vand date terta parte si pot impartasi acest lucru printr-o serie de cai de distributie.

Aceste informatii despre clienti sunt combinate si returnate pe platforma de aprovizionare, care poate acum sa alimenteze oferta de spatiu publicitar, impreuna cu informatii despre utilizatorul care o va vedea. Platforma de aprovizionare trimite aceasta oferta la un schimb de anunturi.

Schimbul de anunturi pune oferta la licitatie pe platformele de cerere. Platformele de cereri actioneaza in numele agentiilor de anunturi care vand anunturi care promoveaza marcile. Platformele de cereri au astfel anunturi gata de afisare si cauta utilizatorii caare sa le vizualizeze.

Ofertantii primesc informatiile despre utilizatorul care este gata sa vada anuntul si decid, pe baza acestor informatii, cat de mult sa ofere ca sa cumpere spatiul publicitar. Potrivit Biroului de publicitate pe Internet, o platforma de cerere are 10 milisecunde pentru a raspunde unei oferte. Schimbul de anunturi alege oferta castigatoare si informeaza ambele parti.

Leave a Reply