Cum sa obtii preturi avantajoase la pachetele de servicii funerare

0

In momentul in care intervine un deces si implicit organizarea de inmormantare, banii sunt prima grija. Chiar si in zonele rurale unde inca se mai practica ajutorul ce vine din partea comunitatii, banii sunt un necesar. Pana la obtinerea acelui ajutor de la stat, tot familia trebuie sa suporte cheltuielile. Asadar intervin decizii ce tin cont in mod exclusiv de buget, de posibilitatea financiara.

Pe cat sunt de diverse si mai toate necesare, pe atat de costisitoare, serviciile funerare pot fi alese in asa maniera cat sa avantajeze pe oricine. Iata si cateva sfaturi utile in acest caz:

  • Alege pachetele de servicii funerare. Luate individual, acestea ar putea fi mai putin avantajoase ca pret. Spre exemplu se gasesc acele pachete ce includ tot, de la sicriu la cruce si pregatirea defunctului. Astfel, in mod practic bifezi toate cele necesare unui prim pas in organizarea evenimentului funerar.
  • Alege acea agentie de servicii funerare ce se implica in obtinerea ajutorului de inmormantare. Sunt acte de adunat si o cerere de solicitat pana la acordarea acelor sume. Mai mult decat atat, sunt agentii de profil ce pot oferi pachete de servicii platite pe baza talonului de pensie. Altfel spus, grija fata de servicii funerare preturi nu va mai exista, intrucat cel putin o parte din cele necesare vor fi acoperite prin metoda talonului de pensie.
  • Solicitarea serviciilor in anumite perioade determina de asemenea si costurile. Sunt si cei care dispun de program nonstop si isi arata disponibilitatea extinsa in sensul in care nu va conta ce zi este, ce ora din zi cand se solicita anumite servicii. In schimb, alte agentii lucreaza clasic, cu un program anume, iar tot ceea ce depaseste un orar se poate taxa chiar dublu. Se recomanda alegerea cu mare atentie a agentiei de pompe funebre.
  • Alege dupa considerente proprii. Cand intervine confuzia, intervine si sugestia ce vine din partea celor care vand articole funerare. Sa nu te surprinda daca ti se va recomanda un sicriu dintre cele mai scumpe, cu accesorii de tot felul. Este o chestiune de gust personal si pana la urma astfel ca ar fi bine sa alegi dupa ce consideri ca i-ar fi placut defunctului.

Se pare ca cel mai avantajos este sa alegi chiar si organizarea de parastas. Aparte de solicitarile de acest gen, preturile pot sa difere si tinand cont de localitate. Spre exemplu daca te vei baza pe o agentie din oras pentru un mic sat de la marginea centrului urban, atunci te astepti sa fii taxat si pentru drum, pentru transport: preluare decedat, imbalsamare, transport la locul ales etc.

Cu siguranta ca exista si optiuni care se muleaza dupa nevoile fiecaruia. Agentiile de profil au inteles ca momentul unui deces si nevoia de a organiza o inmormantare asa cum cere ritualul crestin se intalneste la orice familie, indiferent de puterea financiara. Asadar, nevoia acestor tipuri de servicii pentru toata lumea a impus adaptarea acestora pentru bugete diverse.

Leave a Reply