De ce este important marketingul si cum se aplica online

Daca esti pasionat de marketing si vrei sa faci cursuri de marketing iti explicam cum functioneaza acesta pe interet. In primul rand trebuie sa stii ca toti agentii de publicitate colecteaza informatii din mediul online.

Pe masura ce agentii de publicitate colecteaza date pe mai multe site-uri web externe despre activitatea online a unui utilizator, acestia pot crea un profil detaliat al intereselor utilizatorului pentru a oferi publicitate mai bine directionata. Aceasta agregare a datelor se numeste vizarea comportamentala.

Agentii de publicitate isi pot viza, de asemenea, publicul prin utilizarea contextuala pentru a difuza anunturi grafice legate de continutul paginii web in care apar anunturile. Retregetarea, directionarea in functie de comportament si publicitatea contextuala sunt concepute pentru a creste rentabilitatea investitorului, sau rentabilitatea investitiei (ROI), asupra anunturilor nedirectionate.

De asemenea, agentii de publicitate pot difuza anunturi bazate pe geografia suspectata a unui utilizator prin intermediul vizarii geografice. Adresa IP a unui utilizator comunica anumite informatii geografice (cel putin tara sau regiunea generala a utilizatorului). Informatiile geografice dintr-o adresa IP pot fi completate si rafinate cu alte proxy-uri sau informatii pentru a restrange gama de posibile locatii.

De exemplu, cu dispozitive mobile, agentii de publicitate pot utiliza uneori un receptor GPS al unui telefon sau locatia turnurilor mobile din apropiere.  Cookie-urile si alte date persistente pe dispozitivul unui utilizator pot oferi ajutor pentru a micsora mai mult locatia unui utilizator.

Publicitate pe bannere pe web

Bannerele web sau anunturile cu bannere sunt de obicei anunturi grafice afisate intr-o pagina Web. Multe anunturi banner sunt difuzate de un server de anunturi central.

Anunturile banner pot utiliza materiale media bogate pentru a incorpora videoclipuri, audio, animatii, butoane, formulare sau alte elemente interactive utilizand aplicatiile Java, HTML5, Adobe Flash si alte programe.

Anunt cadru (banner traditional)

Anunturile cadru au fost prima forma de bannere web. [ Utilizarea colocviala a “anunturilor banner” se refera adesea la anunturile cadru traditionale. Editorii de site-uri incorporeaza anunturi cadru prin plasarea unui anumit spatiu pe pagina web. Regulamentul privind unitatile de anunturi ale Biroului de publicitate interactiva propune dimensiunile standardizate ale pixelilor pentru unitatile de anunturi.

Pop-up / pop-under

Un anunt pop-up este afisat intr-o noua fereastra de browser care se deschide deasupra ferestrei initiale a browserului vizitatorului unui site Web.  Un anunt pop-under deschide o noua fereastra de browser in fereastra initiala a browser-ului web al unui vizitator.

Anunturi pop-under si tehnologiile similare sunt acum sustinute de autoritatile online, cum ar fi Google, care declara ca ” practica” aceasta tehnica.

Anunt plutitor

Un anunt plutitor sau un anunt suprapus este un tip de publicitate media imbogatita care apare suprapusa peste continutul site-ului web solicitat. Anunturile invechite pot sa dispara sau sa devina mai utin obositoare dupa o perioada de timp prestabilita.

Anunturile pot fi externalizate la o agentie de publicitate, in baza unui contract cu editorul, si sunt difuzate de serverele agentiei de publicitate.

Acestea sunt doar cateva dintre uneltele de seo si tot ce trebuie sa faci este sa le inveti pentru a te obisnui cu ele.

Leave a Reply