Dilema inchirierii, rezolvata – ce trebuie sa stii cand cauti o garsoniera in Cluj?

0

Indiferent de perioada anului, gasirea unei garsoniere inca reprezinta pentru multi o provocare. Oricat de multe stii, cateodata parca nu stii nimic. Iti dai seama cat de multe mai ai de invatat fie cand incepi cautarea propriu zisa, fie cand procesul de inchiriere nu decurge intocmai cum ai fi sperat. Ce e de facut in acest caz? De un loc in care sa stai ai nevoie si nici nu suporta amanare o astfel de situatie. Este valabil indiferent daca esti in Cluj pentru ca urmezi studii universitare aici sau daca este orasul in care lucrezi.

Oferta de garsoniere de inchiriat in Cluj este una extrem de diversificata. Avand in vedere cerintele pietei, e clar ca toti proprietarii cauta sa obtina preturi cat mai bune, chiar daca poate spatiile in sine nu se ridica la nivelul la care pretind a fi. Intreaga misiune pe care o ai de indeplinit, si asta cat de repede posibil, te copleseste si nu stii pe ce parte sa o mai intorci pentru a gasi o rezolvare cat mai rentabila.

Cum rezolvi dilema inchirierii?

Inainte de toate, unde cauti anunturile? Avand in vedere avalansa de oferte, trebuie sa poti face distinctia intre cele care merita atentia ta si cele care sunt de umplutura, carora nu ar trebui sa le acorzi nici o secunda din timpul tau deja limitat.

O recomandare in acest sens este portalul online compariimobiliare.ro. Este locul in care gasesti o lista actualizata de statistici – acestea afiseaza preturile de vanzare si inchiriere apartamente, practicate la nivelul intregii tari, pe orase si zone. De asemenea, iti pune la dispozitie o lista nesfarsita de anunturi imobiliare, verificate inainte de a fi publicate, dar si oferte ale unor agentii imobiliare de incredere.

Ca sa te scutesti de ceva munca in plus, uita-te dupa acele anunturi care se prezinta mai bine, sub o formula mai completa. Asta inseamna ca te intereseaza cele ce ofera informatiile de care ai nevoie, mentioneaza despre contractul de inchiriere, iti ofera imagini reprezentative cu spatiul etc.

In continuare, este bine sa fii pe deplin hotarat asupra zonei in care iti doresti sa locuiesti pentru perioada de timp necesara. Nu te indeparta prea tare de locul in care ai de mers zi de zi pentru ca iti va fi destul de greu cu deplasarea, avand in vedere traficul de la orele de varf.

Am mentionat de contractul de inchiriere si nu fara un motiv determinat. Daca ai gasit garsoniera ideala de inchiriat,  asigura-te ca proprietarul acesteia iti ofera o astfel de intelegere. Altfel nu ar trebui sa continui colaborarea. Este dovada pe care acesta ti-o ofera, odata cu drepturile de chirias. Daca nu o ai, te poti astepta sa fii dat oricand afara. Sigur nu vrei sa te trezesti in strada cand ti-e lumea mai draga, deci acorda atentie sporita acestui detaliu.

Nu in ultimul rand, orienteaza-te in alegerea chiriei dupa conditiile pe care ti le asigura. Gasesti pe compariimobiliare.ro numeroase anunturi in acest sens, care ofera si conditii de trai pe masura. In general preturile de chirii in Cluj vor fi mai crescute. Daca tot platesti niste bani, normal e sa ai parte si de un confort pe masura.

Pune toate acestea cap la cap si vei vedea ca dilema chiriilor se clarifica si in cazul tau. Important este sa cercetezi mereu in detaliu si sa nu scapi din vedere niciunul dintre aspectele mai sus mentionate.

Leave a Reply