Forarea unui put de apa si particularitati

0

De obicei exista un utilitar local care furnizeaza apa de la sursa spre locuinte, ce poate fi la o distanta mai mica sau mai mare de acestea. Cu toate acestea, tot mai multi inclina spre varianta forarii unui put de apa pe proprietatea lor, iar motivele sunt numeroase.

Desigur ca unii fac asta din cauza ca nu exista in apropierea lor un astfel de serviciu public, pentru ca putul din care faceau alimentarea nu este utilizabil sau cand doresc sa duca totul la alt nivel de confort.

De obicei se pot realiza foraje puturi cam pe orice lot. Cu toate acestea, problemele sunt de alta natura – sunt necesare instrumente speciale pentru a demara si duce la bun sfarsit totodata o astfel de misiune. O echipa specializata are la indemana un astfel de echipament, necesar pentru a fora un put.

Aleg sa faca foraje puturi mai ales cei care locuiesc in acele zone ale tarii unde solul este din pietris sau nisip relativ moale. In cazul acestora, odata ce ajungi cu sapaturile la acvifer, ulterior saturarii nisipului, se poate asigura apa limpede si calitativa. Desigur, exista si acele zone in care se realizeaza foraje puturi in roca tare.

Aspecte referitoare la forarea puturilor de apa

Intial se foloseste excavatorul cu care se sapa gaura. Aceasta va avea in jur de 8 inch in sol, dupa care sapaturile vor ajunge pana la 20 metri, dar de data aceasta in piatra tare. Se are in vedere introducerea carcasei specifice in gaura, dupa care se injecteaza mortarul. Rolul acestei operatiuni este de mentinere a apei din sol.

Se continua cu operatiunea, adica cu forarea, pana in momentul in care se obtine o cantitate de apa suficienta care va curge si va umple gaura cu un anumit debit cand este pompata.

In functie de randament, adica de rata de incarcare, se stabileste daca forajul realizat este sau nu unul eficient. Ideal ar fi ca acesta sa atinga macar 5 galoane intr-un minut.

Mai departe urmeaza atasarea unei pompe electrice, alaturi de a unei conducte de apa la o distanta precisa de fundul putului. Se realizeaza acest pas insa doar dupa ce exista siguranta ca randamentul oferit este unul satisfacator.

Un specialist in domeniu va fi capabil sa determine eficienta ratei de incarcare, respectiv particularitatile specifice forajului pentru a stabili eficienta acestuia in utilizare.

Daca vrei sa stii sigur ca te vei bucura de acesta asa cum se cuvine si ca nu vei intampina probleme in functionarea sa, cauta sa lucrezi cu o echipa de experti.

Sa nu iei in gluma acest aspect, respectiv sa te raportezi la oferta care vizeaza preturile cele mai mici. Nu e momentul sa faci astfel de compromisuri – nu daca doresti ca rezultatele sa atinga randamentul dorit.

Conteaza cine iti realizeaza forajul si in ceea ce priveste claritatea si limpezimea apei. Legat de cum gasesti o echipa potrivita pentru asta, cred ca nu e necesar sa fac prea multe mentiuni. Gasesti sfaturi si recomandari in acest sens in stanga si in dreapta. Important este sa intelegi ca o lucrare de calitate costa.

Daca vrei sa stii sigur ca iei deciziiile cele mai corecte legate de foraje puturi, intra pe ecodrillforaje.ro.

Leave a Reply