Frumuseţea din viaţa ta este chiar lângă tine

0

Poţi vedea frumuseţea vieţii doar atunci când ai sufletul curat, când eşti pregătit să vezi lucrurile şi tot ceea ce te înconjoară exact aşa cum sunt.

Te-ai oprit vreodată pentru o clipă să observi ceea ce se întâmplă şi ce este în jurul tău? Ai văzut cât de minunată este fiecare zi, fiecare moment şi fiecare lucru care ţi se întâmplă? Eşti conştient de importanţa vieţii tale? Cum ai descrie viaţa ta în acest moment?

Îţi spun eu cum stă treaba. Ca orice om, eşti preocupat de o anumită rutină şi de anumite modele cu care eşti obişnuit. În fiecare zi faci cam aceleaşi lucruri, mergi în aceleaşi locuri şi ai aceleaşi gânduri. De ce? Pentru că trăieşti după un şablon social acceptabil, într-o anumită zonă de confort. Trăieşti repetitiv şi de multe ori visezi cu ochii deschişi la o scăpare ideală.

Rutina nu este inamicul tău şi nu te revolta pe ea.

Am avut momente când simţeam că rutina de zi cu zi mă sufocă, mă deprimă şi nu îmi dă pace. În minte mi se tot învârtea întrebarea “Cum să ies din rutina asta nenorocită?”. Ok, întrebarea nu era tocmai în regulă. La o analiză mai aprofundată am constatat că trebuia să mă întreb “Cum să trăiesc frumos viaţa pe care o am?”.

Dacă priveşti mai atent vei vedea că fiecare eveniment care ţi se pare firesc şi normal este de fapt extraordinar. Chiar dacă în acest moment nu te afli unde vrei, asta nu înseamnă că viaţa ta nu este frumoasă şi plăcută. Doar deschide ochii şi ai să vezi adevărul.

Este gratis să vezi frumuseţea.

Priveşte lucrurile diferit.

În permanenţă eşti înconjurat de minuni de care nu eşti conştient pentru că ţi se întâmplă într-un mod normal şi perfect. Gândeşte-te acum numai la tine şi la ce faci acum. Nu mă refer numai la citit, ci şi la toate gândurile tale, la modul în care respiri, te mişti sau poate asculţi muzică. La faptul că eşti în viaţă şi trăieşti aceste momente. Este un adevărat miracol tot ceea ce eşti.

Din păcate nu eşti conştient de toate astea în fiecare clipă pentru eşti prea preocupat să îţi faci tot felul de griji, de liste şi lucruri care nu sunt cu adevărat importante. Ai nevoie doar de o nouă perspectivă.

Sunt de acord că frumuseţea este peste tot dacă ştii să o vezi şi să o simţi. În orice lucru care te înconjoară poţi să vezi frumuseţea. Chiar şi când vezi o balegă poţi să te gândeşti că este un bun îngrăşământ pentru o frumoasă grădină de flori. Te-ai gândit la asta înainte?

Am constatat că pentru a fi conştient de frumuseţe trebuie să practici să fii atent şi conştient. Ştiu că este dificil, dar crede-mă că este spre folosul tău şi îţi va aduce beneficii mari.

Doar ascultă

Una din greşelile pe care le faci este că nu ştii să asculţi. Mereu eşti preocupat de tine şi gândeşti într-una ce trebuie să faci sau ce ai făcut.

Trăieşti într-o lume reală. Asta nu este un joc.

Opreşte-te şi ascultă o clipă ce este în jurul tău şi aşa vei fi într-o bună relaţie cu realitatea şi cu ceilalţi.

Nu mai judeca pe ceilalţi

Ai observat că de fiecare dată când judeci pe cineva intri într-o stare neplăcută? Aşa ai parte de conflicte care pot duce la altele şi mai urâte.

Este normal că întâlneşti oameni care să nu fie de acord cu tine sau să aibă principii diferite de ale tale. Deşi cred că viaţa este mult mai interesantă aşa, multe din aceste conflicte sunt inutile şi nu se merită să strici o prietenie sau o stare frumoasă dintr-o încăpăţânare.

Ca să eviţi să judeci pe cineva, mai bine practică compasiunea şi aşa vei transforma negativitatea în pace.

Deschide-ţi inima

Indiferent că ai un caracter mai dur şi că înclini spre raţionament, îţi garantez că şi tu poţi să îţi deschizi inima. Este doar o chestiune de acceptare de sine şi a vieţii aşa cum este. Este o chestiune de a ierta pe ceilalţi şi pe tine. Este simplul fapt de a lăsa viaţa să se desfăşoare aşa cum este fără a opune rezistenţă.

Te sfătuiesc să simţi fiecare moment, să accepţi lucrurile şi oamenii aşa cum sunt ca inima ta şi sufletul tău să se deschidă.

Singurul lucru comun cu fericirea este PREZENŢA.

Atunci când trăieşti în viitor, respingi prezentul, mereu eşti în căutare de ceva şi refuzi să te bucuri de ceea ce ai. Practic nu experimentezi miracolul vieţii.

Găseşte frumuseţea în lucrurile mici

Cum spuneam mai devreme, priveşte tot ceea ce te înconjoară: copacii, frunzele, razele soarelui, cerul, oamenii, zâmbetele, păsărele, tot. Este uimitor când te opreşti din gândit şi intereactionezi cu natura şi aceste lucruri simple.

Trăieşte fără limite

Lasă frică la o parte şi interacţionează cu oameni pe care nu îi cunoşti. Nu îţi impune limite la serviciu, în viaţa personală sau amoroasă.

Apreciază fiecare senzaţie

Uneori eşti atât de prins în obligaţiile zilnice încât uiţi să te mai bucuri de lucrurile simple ale vieţii. Doar întreabă-te şi miră-te cât de minunată este o atingere, un sărut sau să asculţi o melodie. Imaginează-ţi că faci lucrurile astea şi multe altele pentru prima oară.

Fă din pasiunea ta o prioritate

Cel mai uşor este să faci ceea ce îţi place. Implică-te în activităţi care te satisfac şi care îţi dau o stare de bine. Fă-ţi timp măcar câte o jumătate de oră pe zi pentru pasiunea ta.

Concentrează-te pe partea bună a lucrurilor

Lasă la o parte nenorocirile, frământările, pesimismul sau ce îţi lipseşte. Viaţa nu înseamnă preocupări. Concentrează-te pe lucrurile pentru care eşti recunoscător şi care îţi plac.

Sper că articolul de azi să te ajute să vezi viaţa exact aşa cum trebuie să fie pentru toţi, frumoasă.

Ţine minte că uneori o respiraţie adâncă sau un zâmbet pentru un străin este tot ce îţi trebuie ca să fii conştient de prezent.

Leave a Reply