Importanta rabdarii in meseria de programator IT

0

La un moment dat in cariera de programator IT, vei face cu siguranta mici greseli care te vor costa ore de depanare doar pentru a realiza ca un nume a fost scris cu o variabila gresita, astfel incat calculatorul a crezut ca a fost o alta variabila. Aceste lucruri li se intampla chiar si programatorilor IT buni. Si, cu cat mai mult vei practica, cu atat mai mult vei gasi ca bug-urile sunt interesante, dar inca greu de gasit.

Daca nu sunteti dispus sa lucrati cu rabdare posibilele ipoteze si sa le testati pe fiecare la randul sau, probabil vei considera ca joburile de specialisti IT sunt frustrante, dar in egala masura si solicitante. Deci, rabdarea este o trasatura definitorie de care veti ava nevoie pentru a obtine succesul intr-ul loc de munca IT.

In cazul in care sunteti in cautarea unui loc de munca de programare IT full-time, vei dori sa urmezi cursuri java online si sa achizitionezi exces de rabdare pentru ca, aproape sigur ca te va astepta petreacerea unei mari parti a timpului de lucru privind documentarea codului pentru alti programatori si, eventual, chiar de vanatoare de bug-uri din codul altcuiva.

Beneficiul tuturor este ca puteti castiga un ochi pentru detalii mici, care pot avea efecte de unda si vei deveni astfel mult mai bun in procesul de a te intreba ce ar putea merge prost si cum poti sa-l testezi. In cele din urma, vei avea o multime de instrumente la dispozitie pentru a ajuta la atenuarea problemelor. Potii utiliza compilatorul pentru a gasi erori de sintaxa si debuggerii pentru a gasi erori de rulare. Viata nu este sumbra: nu tot timpul il vei petrece cautand si reparand greseli.

Importanta preciziei

In alta ordine de idei, pentru a fi un bun programator IT, trebuie sa fii in masura sa gandesti intr-un mod logic, precis, riguros, trebuie sa fii dispus si in masura sa precizezi toate detaliile dintr-un proces si a intelege exact ce se intampla in el. Acest lucru poate duce la unele realizari uimitoare. De exemplu, vei intelege aproape orice mai bine dupa ce ai scris un program pentru a face acest lucru.

Intr-o poveste, se spune ca un grup de programatori au descoperit un defect intr-o lege de stat adoptata de legiuitor atunci cand au incercat sa programeze logica legii. S-a dovedit ca doua paragrafe faceau declaratii contradictorii si nimeni nu observase pana cand n-au incercat sa o faca suficient de usoara pentru ca un computer sa o inteleaga. Dar, aceasta nu inseamna ca trebuie sa aiba capacitatea de a intelege in cele din urma totalitatea unui proces la nivelul de detaliere necesar pentru ca un calculator sa fie capabil sa-l reproduca mecanic.

Leave a Reply