Marketingul prin SMS: avanataje si tehnici

0

SMS-ul a aparut cu mai mult de 20 de ani in urma si se dovedeste a fi o actiune de marketing foarte eficienta daca se aplica inteligent si fara a fi intruziva.

Vom vedea impreuna mai multe sfaturi cheie despre SMS-uri de marketing sumarizate in pasi simpli. Se recomanda sa nu renuntati la servicii optimizare seo in favoarea acestei tehnici.

SMS-ul de marketing este intotdeauna eficient la nivel profesional

Este sigur ca utilizarea SMS-urilor a evoluat in timp, odata cu sosirea unor astfel de aplicatii de mesagerie, cum ar fi WhatsApp sau Facebook Messenger. SMS, cu toate acestea, ramane un canal foarte popular, in special la nivel profesional, cu 280 de milioane de mesaje SMS trimise pe luna.

Este interesant de remarcat faptul ca rata de deschidere a acestui tip de campanie poate ajunge pana la 95%, ceea ce este in mare parte zona de marketing cu cea mai mare rata deschisa.

Pentru a ajunge la astfel de niveluri, este important sa va directionati campaniile si sa va bazati in mod voluntar pentru a fi listate. Aceasta stabileste o relatie de incredere cu utilizatorii serviciului.

Un mesaj eficient in 160 de caractere

Pentru a fi eficient, un SMS al unei campanii de marketing trebuie sa contina aproximativ 30 de cuvinte si maximum 160 de caractere.

Acest lucru va forteaza sa gasiti propunerea de valoare potrivita pentru publicul dvs. si sa gasiti formularea perfecta! Exercitiul este interesant pentru ca trebuie sa gasiti cel mai bun mod de a ajunge la publicul dvs. prin SMS.

Avand in vedere ca 72% dintre consumatori acorda o atentie deosebita SMS-urilor cu informatii pe care le considera utile, este mai usor sa intelegem importanta de a aduce valoare audientei prin SMS.

Cele 3 sfaturi pentru campania sa de marketing SMS

Iata cateva sfaturi esentiale pentru crearea unei campanii de marketing SMS de succes.

Definiti scopul campaniei dvs. de marketing SMS

Ca in cazul oricarei campanii de marketing, este esential sa definiti in mod clar scopul actiunii de marketing prin SMS.

Doriti sa va mariti vanzarile, sa generati potentialii clienti sau sa faceti publicitate noii oferte? In functie de obiectivul dvs. de baza, veti defini un text si un segment diferit pentru a va atinge scopul original.

Segmenteaza baza de utilizatori

Marele avantaj al marketingului prin SMS este de a putea segmenta utilizatorii in functie de diferite caracteristici, cum ar fi locatia, limba, varsta, sexul etc.

In functie de nevoile dvs., puteti solicita utilizatorilor sa completeze aceste informatii atunci cand se aboneaza la serviciul dvs. de marketing SMS pentru a va segmenta in mod optim listele.

Personalizati continutul SMS-ului

Avantajul de a va putea segmenta baza de utilizatori este ca va puteti adapta mesajul la caracteristicile diferitelor segmente de public. Acest lucru face posibila aducerea valorii in functie de nevoile specifice ale utilizatorilor dvs.

Sunt mai multe grafice si statistici pe internet in ceea ce priveste eficienta marketingului prin SMS insa pana cand nu veti incerca singuri aceasta tehnica nu va veti putea face o parere corecta. Tot ce trebuie sa faceti este sa incercati macar o data.

Leave a Reply