O zi din viata unui programator it

0

Un interviu cu un programator ce a urmat cursuri de programare ne va edifica in privinta a ceea ce se petrece intr-o zi obisnuita de lucru in viata cuiva care se dedica profesiei de programator it.

Poate fi dificil sa alegi unde sa-ti continui studiile, dar unul dintre cele mai bune moduri de a te descurca este vorbind cu oamenii din diferite cariere. De aceasta data vorbim cu un programator de calculator despre cum este sa urmaresti si sa ai succes intr-o cariera in informatica.

Cum ai devenit interesat in programarea calculatoarelor?

Cred ca intotdeauna am stiut ca as fi interesat de calculatoare, de prima data cand am inceput sa ma joc pe un calculator cand tata lucra suplimentar si ajungea tarziu acasa.

Atunci cand am inceput sa invat coduri si programare in limbaje diferite, mi-a placut cum am putut construi lucruri si sa vad imediat efectele directe ale ceea ce am schimbat.

Ce faci ca baza zi de zi ca si programator?

Rezolv problemele. Am informatii de ajutor pentru a ajunge din punctul A la punctul B si-mi dau seama de cel mai bun mod de a obtine rezultatul scontat.

Identific cel mai rapid mod de a obtine ceva facut si apoi gasesc o modalitate de a face ca lucrurile sa mearga impreuna. Exista o multime de probleme in codificare, dar intr-o echipa care lucreaza impreuna pentru a le rezolva, este mult mai usor decat ai face-o singur.

Care este partea cea mai dificila in a fi programator de calculator?

In meseria aceasta speciala, uneori se fac diferite tehnologii sau limbaje de programare care se joaca frumos unele cu altele.

Alteori, incerc sa-mi dau seama exact ceea ce trebuie sa fie construit, atunci cand incerc sa rezolv o problema care nu a fost rezolvata inainte, existand nenumarate moduri de a putea face acest lucru, dar in cel mai bun mod.

Care este partea cea mai plina de satisfactii in a fi programator IT?

Invatarea unui limbaj de programare este distractiva, gratuita si iti ofera un start daca o faci inainte de a ajunge la facultate sau la anumite cursuri de programarea. Studierea programarii sau a software-ului inca din liceu este o experienta de nepretuit daca vizezi un job in IT.

Dar cei mai buni programatori au inceput prin investirea de timp suplimentar. Internetul este plin de tutoriale despre fiecare limbaj de programare imaginabil si de site-uri care ofera cursuri complete care sa te invete cat mai bine acest domeniu.

Leave a Reply