Obstacole in calea productivitatii

0

Freelancing-ul este o pozitie interesanta, a carei mare avantaj este faptul ca esti responsabil de timp si de cum sa faci sa-l transformi intr-un element absolut esential pentru o cariera de succes. Spre deosebire de locurile de munca de birou, unde timpul este dedicat anumitor activitati, cele pe cont propriu necesita o mare putere de auto motivare si responsabilitate personala.

Acestea fiind spuse, iata care sunt unele dintre motivele cele mai irositoare de timp, capcane in uciderea productivitatii si de evitat atunci cand esti liber profesionist:

Site-uri care distrag atentia

Am incrcat cu totii sentimentul “Intru putin pe Facebook inainte sa ma apuc de teaba”.

Inainte sa-ti dai seama a trecut insa deja o ora si te trezesti ca nu ai facut inca nimic. Freelancerii de succes stiu ca timpul lor este valoros, iar anularea altor activitati in folosul muncii dedicate este absolut cruciala.

Din fericire, chiar si cei mai lipsiti de auto-control se pot forta sa se concentreze la ceea ce au de facut. Iar pentru asta exista o multitudine de site-uri si aplicatii care blocheaza anumite site-uri sau chiar navigarea pe web si va permit sa setati parametrii pentru a va mentine in activitate.

Amanarea

Un concept familiar pentru toata lumea. De la efectuarea temelor in clasa a treia pana la cererea in casatorie a iubitei lasata in ultimulminut, amanarea este precum o boala infectioasa pe care oricine o poate lua. Unii oameni au tendinta de a folosi scuza ca lucreaza cel mai bine sub presiune. Acest lucru poate fi adevarat pentru unii, dar de cele mai multe ori nu e bine sa sacrifici calitatea muncii. Acorda-ti suficient timp pentru a finaliza un proiect bine si minimizeaza sansele de a face o greseala critica sau a sari vreun termen.

Leave a Reply