Pasi simpli pentru a intari increderea de sine

0

Anxietatea implica sentimente de grija, de teama si frica, cauzate implicit de o stima de sina scazuta. Anxietatea este de obicei o experienta pe nivele cognitive, emotionale si fizice, ca atunci cand o persoana poate avea ganduri negative sau deranjante. La nivel emotional, se poate simti speriata sau in afara controlului. De asemenea, este comun a experimenta anxietatea severa prin senzatii somatice, cum ar fi transpiratii, tremuraturi si dificultati de respiratie.

Aceste simptome sunt comune pentru cei care au fost diagnosticati cu o tulburare de anxietate. Persoanele cu atacuri de panica sunt de obicei familiarizate cu lupta de gestionare sentimentelor de anxietate. Sentimentul este ceva de genul ca si cum a-i simti ca altcineva preia complet controlul. Are anxietatea un rol covarsitor si asupra vietii tale? Din fericire, exista cativa pasi simpli pentru a putea gestiona mai bine toate aceste sentimente.

Opreste-te si respira

Cand rachetele de semnalizare arata catre anxietate, ia o pauza si gandeste-te ce te face sa devii atat de nervoasa. Anxietatea este de obicei o experienta ingrijoratoare despre un viitor sau eveniment trecut. De exemplu, ai putea fi ingrijorat de faptul ca ceva rau se va intampla in viitor. Sau poate te simti trista pe un eveniment care a avut loc deja.

Nu uita sa citesti manualul femeii de succes pentru a spori increderea de sine

Indiferent de ceea ce reprezinta ingrijorarile tale, o mare parte a problemei este ca nu esti constienta de momentul prezent. Anxietatea isi pierde aderenta atunci cand mintea este clara si constiinta este in prezent.

A te opri pur si simplu si a respira te poate ajuta la restabilirea unui sentiment de echilibru personal si te va aduce inapoi la momentul prezent. Cu toate acestea, daca ai timp, incearca sa duci aceasta activitate un pic mai departe si experimenteaza cu un exercitiu de respiratie si mantra. Practicarea acestei tehnici de respiratie este simpla:

Incepe prin a te aseza intr-o pozitie confortabila.

Inchide ochii si trage aer incet pe nas. Urmeaza aceasta inhalare de o expiratie profunda.
Continua sa respiri adanc si deplin, permitand respiratiei sa fie un ghid in prezent.
Exercitiile de respiratie ca aceasta sunt tehnici de relaxare puternice care pot ajuta si usura corpul si mintea de anxietate.

Identifica ceea ce te deranjeaza

Simptomele fizice de panica si anxietate, cum ar fi tremurul, dureri in piept si bataile rapide ale inimii, sunt de obicei mai mult aparente. Cu toate acestea, in scopul de a ajunge la radacina anxietatii, trebuie sa-ti dai seama ce te deranjeaza. Pentru a ajunge la partea de jos a grijilor, rezerva-ti ceva timp pentru a explora gandurile si sentimentele tale.

Leave a Reply