Poliamide, roţi şi alte lucruri moderne.

0

Poliamidele sunt polimeri formați din mai mulți monomeri de amide, unite prin legături peptidice într-o reacție de policondensare. Ele se pot forma pe cale naturală, ca în cazul proteinelor, lânii sau a mătăsii, sau se pot fabrica prin procesul de polimerizare ca de exemplu în cazul nailonului.

În ultima vreme aceste au început să apară pe piaţă. La roţile de schele au început să se folosească jante din poliamida cu suprafaţă de rulare din cauciuc elastic gri non-marking.

Caracteristica non-marking este aceea că rola care se deplasează nu lasă urme pe suprafaţa de deplasare.

Tente, pentru că ne referim la rolele produse de ei, oferă o gamă largă de role, subdivizate în patru domenii de activitate: instituționale, medicale, industriale și industria grea, a căror proprietăți sunt specific croite pentru fiecare domeniu de aplicare.

Accentul nu se pune doar pe nivelul ridicat de fiabilitate al produselor, dar şi pe aspectul estetic al acestora. Îmi amintesc de schelele vechi pe care le foloseam în şantierul naval unde lucram.

Schelele nu aveau roţi şi de câte ori trebuiau mutate erau demontate şi remontate acolo unde era necesar. Ulterior intrării în faliment a şantierului am plecat să lucrez la altă firmă. Acolo erau schele noi cu role de la Tente pe care le puteam muta cu multă uşurinţă.

Un alt aspect pe care l-am sesizat a fost mobilitatea paturilor şi tărgilor din spitale care se deplasează acum cu mai mare uşurinţă şi în mod silenţios tot datorită acestor roţi.

În curând poate această tehnologie va deveni una învechită. Poate nu se vor mai folosi roţi pentru deplasare ci se vor deplasa pe pernă magnetică sau vor fi folosite alte invenții ale minţii omeneşti. Acum însă această metodă este una de vârf care trebuie exploatată corespunzător.

Tente produce toate gamele de role: pentru scaune, pentru mobilier, design, role din oţel, role pentru industria aeronautică, role pentru cărucioare supermarket, role din oţel inoxidabil, role pentru paturi de spital, role pentru paturi de spital uşoare, aparate tehnice medicale, şi sigur veţi putea găsi şi alt tip de role.

În categoria Heavy Duty avem role cu capacitate de sarcină mare, role cu blocare centrală, roţi pentru stivuitoare.

La aceste roţi se găsesc toate piesele de schimb. Dacă vrei să schimbi un cauciuc, găseşti la ei pe site şi oricând îl poţi comanda, fiind sigur că se va potrivi.

Îmi aduc aminte când făceam roţi pentru căruţ de aragaz. Luam doi rulmenți  6203/16 2RS/C3 PFI de la magazia uzinei sau refoloseam pe cei care erau deja uzați şi nu se mai puteau folosi la repararea strungurilor.

Făceam două casete la strung apoi mai strunjeam două table şi la montajul cu şuruburi băgam la exterior cauciucuri luate de pe tuburile de oxigen. Aşa făceam noi roţi pe atunci, dar astăzi putem să mergem să cumpărăm de la TENTE orice roată vrem.

Leave a Reply