Proiectul de arhitectura si pasii pe care ii presupune

Ridicarea unei case sau a unei noi cladiri indiferent de scopul acesteia este o responsabilitate ce trebuie efectuata ca atare. La fel este valabil si in cazul cladirilor care necesita modificari.

Urmarirea unor pasi bine stabiliti incepand de la realizarea de proiecte arhitectura si pana la ridicarea propriu zisa a constructiei se impune de la sine, astfel ca ideea pe care o ai in acest sens se poate contura si in realitate. Desigur, nu sunt etape neaparat batute in cuie, existand si mici exceptii de la ordinea in care le voi prezenta. Cu toate acestea, iata care sunt pasii ce ar trebui in general indepliniti.

  • Pune la punct actele pentru teren

In acest sens vei avea nevoie de extras CF. Va fi necesar sa dovedesti faptul ca detii terenul pe care se poate construi. Dintre actele necesare in acest sens, amintesc cele de proprietate, respectiv pentru cladirea pe care urmeaza sa o ridici – extrase de carte funciara. Neaparat necesar este ca acesta sa fie inregistrat pe numele tau, intrucat vei fi singurul indreptatit sa primesti autorizatie pentru a construi.

  • Realizeaza tema de proiectare

Aceasta etapa joaca un rol deosebit in intregul proiect. Sunt multi care trec insa asta cu vederea. E necesar sa realizezi o analiza lucida a ceea ce ai nevoie, sa analizezi posibilitatile, astfel ca de la bun inceput sa iei decizia potrivita cu privire la tot.

In realizarea de proiecte arhitectura va fi intotdeauna necesara experienta arhitectului, care dispune de informatiile legislative si de cele tehnice, precum si de solutii cu privire la o rezolvare functionala si o dimensionare corespunzatoare.

Tema de proiectare se refera la documentul scris ce contine rezumatele obiectivelor de indeplinit.

  • Masurarea cladirii sau releveul celei existente

Aceasta etapa se include in cazul celor care intentioneaza sa realizeze interventii asupra unei cladiri existente. Se urmareste masurarea acesteia inainte de a incepe demararea modificarilor. Pe baza lor se intocmeste documentatia ce va viza orice propunere viitoare. Este necesar accesul deplin in spatiul imobilului, in anexe, pod, subsol. Precizia este esentiala, pentru ca aceasta crestere calitatea propunerilor.

  • Studiul geotehnic

Prin acesta se determina proprietatile fizice si chimice ale solului – foraje si lucrari de laborator. Se efectueaza de catre inginerul geolog atestat.

  • Expertiza tehnica

Este necesara intocmirea ei pentru a stabili interventiile ce se pot realiza, dar si pentru masuri de consolidare, astfel ca intreaga desfasurare sa fie buna.

  • Conceptul

Este pasul in care se stabileste solutia pentru realizarea cladirii. Se au in vedere dorintele proprietarului, dar si particularitati ale amplasamentului, posibilitatile financiare si tehnice, precum si de legislatie.

  • Certificatul de urbanism

Este necesara documentatia pentru a obtine acest certificat. Prin el se asigura informatii legate de regimul economic, juridic si tehnic al pamantului, dar si caracteristici ale zonei.

  • Planul situatiei cu viza cadastrala

Aceasta documentatie este necesara pentru a obtine aviz OJCPI.

  • Avize si acorduri

Se impune intocmirea de documentatii tehnice pentru a putea beneficia de acestea in C.U.

  • Acordurile de la notar

Sunt situatii care necesita si astfel de acorduri, in cazul in care exista coproprietari, respectiv vecini fata de proprietatea carora cladirea este dispusa pe limita de proprietate.

Va urma ulterior efectuarea proiectului in faza de fezabilitatea, cea de executie, autorizatia de construire, contractarea lucrarilor, angajarea unui diriginte de cartier, declararea inceperii lucrarii, executia si receptia acesteia. In acest sens, un specialist in domeniu iti va furniza toate informatiile de care ai nevoie, alaturi de ajutorul sau profesional. Gasesti un aliat de nadejde in serviciile oferite pe smarthomeconcept.ro.

Leave a Reply