Sfaturi pentru alegerea pantofilor pentru copii

Alegerea unei perechi de pantofi pentru copilul tau nu este banala. Picioarele copiilor nu corespund acelorasi nevoi ca si adultiilor, deoarece nu sunt inca pregatiti. Prima precautie de luat in calcul este sa alegeti dimensiunea potrivita. Daca acest lucru pare evident, dezvoltarea comertului online priveaza unii parinti de posibilitatea de a masura dimensiunea copilului lor in magazin.

Prin urmare, idealul este sa mergi in magazin pentru a efectua o masurare a piciorului pe un pedometru, daca anumite site-uri nu ofera sa imprime unul, aceasta formula va fi totusi mai putin precisa. Un pantof este la marimea potrivita atunci cand exista o marja de aproximativ un centimetru intre degetele de la picioare si varful pantofului.

Atata timp cat copilul nu merge, el trebuie sa stea cat mai mult descult. Nimic mai bun decat contactul arcului pentru a stimula muschii piciorului copilului. Informatiile senzoriale sunt maxime atunci cand pielea este in contact cu solul si muschii sunt cu atat mai solicitati.

La nastere, picioarele bebelusilor nu au un arc de picior si, dintr-un motiv intemeiat, se formeaza atunci cand copilul incepe sa mearga, sub efectul contractiilor musculare.

Daca aveti nevoie sa cumparati incaltaminte pentru copii pentru a-l proteja de frig sau de soare, mergeti la modele foarte flexibile si, daca este posibil, piele pentru a permite o respiratie buna a piciorului.

O recomandare ar putea fi perechea de pantofi Nicole de la Giraffe-Shoes, dat fiind faptul ca discutam despre pantofi lucrati manual cu piele naturala de cea mai buna calitate, care ii ofera piciorului posibilitatea de a respira perfect. Talpa din cauciuc este foarte flexibila si anti-derapanta pentru acesti pantofiori, care pot reprezenta dupa cum spuneam, cea mai buna alegere de incaltari pentru copilul dvs.

Atentie la picioarele plate

Bebelusul se plimba in sfarsit si a venit momentul sa-si primeasca primii pantofi de mers. Dupa cum am mentionat mai sus, arcul se va forma treptat si va deveni vizibil sub efectul contractiilor musculare ale muschilor piciorului. Prin urmare, este esential sa nu puneti copiii pe pantofi cu un arc intarit la talpa. Acest lucru va face muschii lenesi si poate chiar favoriza picioarele plate.

Daca este posibil, acasa, lasati-va copilul sa mearga descult pentru a stimula echilibrul, coordonarea si forta musculara. Spre deosebire de credinta populara, purtarea de incaltaminte rigida in stil cizme nu contribuie, dimpotriva, la echilibrul copilului.

Talpa moale

Alegerea pantofului trebuie apoi sa se axeze pe doua criterii majore: flexibilitatea talpii si materialul de fabricatie. Piciorul este inzestrat in mod natural cu un mecanism de arc de fascia plantara, care trebuie respectata. Talpa pantofului trebuie sa fie cat mai flexibila, sa alunge pantofii cu talpa prea rigida.

Totusi, acestea trebuie sa fie rezistente la alunecari pentru a evita alunecarile neplacute. In ceea ce priveste materialul, optati pentru pantofi din piele, mai degraba decat pantofi din material sintetic pentru a asigura respiratia corespunzatoare a piciorului copilului. In cele din urma, incaltamintea ideala va trebui sa fie usoara, dar nu neaparat inalta, niciun studiu nu a aratat ca pantofii inalti au oferit un interes mai bun pentru pantofii josi.

Talpa din cauciuc a perechii de pantofi Nicole de la Giraffe-Shoes, este foarte flexibila si anti-derapanta si reprezinta fara doar si poate cea mai buna alegere. In plus, talpa este prevazuta si cu chitaitoare, care vor distra bebelusul.

Leave a Reply