Sfaturi utile pentru a face economii la facturile pentru energie

0

Consumul ridicat de energie este o bataie de cap pentru foarte multe persoane. In sensul acesta va oferim o serie de sfaturi care sa va ajute sa faceti economii inclusiv pe timpul iernii.

Utilizati termostate moderne

Salus 2019 este locul din care puteti cumpara cele mai bune termostate. Cu ajutorul termostatelor, veti putea regla consumul de energie prin controlul modului de incalzire. Practic centrala nu trebuie sa functioneze decat atunci cand este nevoie.

Cand sunteti la munca sau in concedii poate fi setata sa porneasca cu jumatate de ora inainte de a veni acasa. In momentul in care termostatul este setat, temperatura va fi mentinuta uniforma si optima iar centrala va porni doar atunci cand temperatura scade sub nivelul setat.

Incarcati complet masina de spalat vase sau rufe

Daca doriti sa economisiti energie in gospodarie, asigurati-va ca masinile ruleaza intotdeauna complet incarcate. Acest lucru economiseste energie electrica si, in final, bani. In special, in masina de spalat rufe spalarea cu apa de 90 de grade Celsius nu este de obicei necesara. Rufele sunt curate si la 60 de grade in majoritatea cazurilor, ceea ce inseamna ca poti economisi setand temperatura apei.

Economisire de energie in gospodarie – living si dormitor

Aparate electrice, cum ar fi televizoarele, computerele sau lampile nu ar trebui sa lipseasca in majoritatea gospodariilor, dar folosesc electricitate, mai mult sau mai putin. Cine vrea sa economiseasca energie electrica, de regula decide sa renunte la o parte din tehnologie.

In realitate, trebuie cumparate cele eficiente din punct de vedere energetic. In plus, puteti sa stingeti televizorul sau calculatorul atunci cand nu le folositi si puteti stinge si lumina atunci cand nu sunteti in camera sau nu aveti nevoie de ea.

Nu tineti dispozitivele in modul stand-by

Chiar si modul de stand-by atat popular consuma. Fie  ca ete vorba despre televizor, player Blu-ray sau alte dispozitive tehnice: Stand-by nu este sinonim cu oprirea dispozitivului. In schimb, consuma energie continua in regim de stand-by, chiar daca nu ofera nimic pentru acest consum. Pur si simplu oprirea dispozitivelor poate economisi multa energie.

Luminati doar camerele necesare

Tragerea perdelelor sau ridicarea jaluzelelor aduce lumina in interior. Lumina zilei este  cea mai placuta si, in acelasi timp, cea mai favorabila sursa de lumina.

Pentru a economisi energie, ar trebui sa va asigurati, de asemenea, sa stingeti luminile imediat ce parasiti camera. Lampile vechi ar trebui inlocuite, de asemenea, cu LED-uri economice, care de obicei ofera o lumina si mai placuta. Iluminarea decorativa inutila trebuie evitata complet, daca doriti costuri mai mici si doriti sa economisiti energie.

Atentie la incalzire

Mai mult de doua treimi din nevoile totale de energie ale unei gospodarii sunt utilizate pentru incalzirea incaperilor si a apei calde. Daca doriti sa economisiti energie, trebuie sa luati urgent masuri de optimizare, cum ar fi modernizarea incalzirii sau adaptarea sistemului la noile tendinte.

Tinand cont de toate aceste sfaturi veti reusi sa obtineti o mare economie de energie  si facturi mult mai mici la toate utilitatile. In timp, aceste avantaje se vor vedea asupra bugetului intregii familii.

Leave a Reply