Smart Forfour – o masina perfecta atat pentru oras cat si pentru drumuri lungi

0

Smart Fourfor este o masina de oras care a cunoscut deja doua generatii din momentul productiei initiale. Prima  generatie a fost comercializata in Europa din 2004 pana in 2006, iar a doua generatie a fost comercializata in Europa incepand cu 2014.

Prima generatie Forfour a fost comercializata doar in Europa, din 2004 pana in 2006, si in Australia, sub forma de hatchback cu 4 usi, cu 5 locuri, utilizand aceeasi platforma de pe Mitsubishi Colt. Dupa o pauza de opt ani, a doua generatie Forfour a debutat in iulie 2014, avand aceeasi platforma cu Renault Twingo

Masina a fost produsa la fabrica NedCar din Olanda sau la Mitsubishi Motors. Aceasta este aceeasi fabrica care a produs Volvo 300 in anii ’70 si ’80 si Volvo V40 in anii ’90.

Pentru a economisi costurile de productie, Smart Forfour a impartit aproape toate componentele sale cu Mitsubishi Colt din 2003 . Aceastea includ sasiul, suspensia si o noua generatie de motoare pe benzina MIVEC , de la trei cilindri 1,1 L (67 in 3 ) pana la patru cilindri cu putere de pana la 80 kW (109 CP; 107 CP).

In ciuda faptului ca este o masina destul de scumpa si nu foarte des cumparata, exista pe piata piese auto pentru Smart Forfour 1.5 CDI de care utilizatorii au nevoie pentru a isi mentine micutele smarturi in cea mai buna forma posibila.

Inlocuirea pieselor la timp, de preferinta cu piese originale pentru Smart, ajuta la reparatii optime si la masini care sa ramana pe sosele mai mult timp.

Smartul implica o investitie initiala destul de mare, iar ulterior va avea nevoie de revizii periodice si investitii minime facute cu cap, pentru ca masia sa functioneze corect. Daca piesele sunt cumparate si schimbate la timp, sunt evitate investitiile majore in reparatii.

Forfour Brabus este o versiune a Smart Forfour cu motor Mitsubishi 4G15 turbo, cu 130 kW. Brabus Forfour necesita o cantitate de combustibil mai mare si o cifra octanica mai mare pentru a atinge puterea maxima. Poate atinge o viteza maxima de 221 km / h (137 mph) si poate accelera de la zero la 100 km / h (62 mph) in 6,9 secunde.

A doua generatie Forfour este dezvoltata in parteneriat cu Renault.

Potrivit inginerului de dezvoltare pentru C453 / W453, Markus Rieder, Smart Fortwo si ForFour vor fi oferite cu transmisie manuala sau dublu ambreiaj automatic. Potrivit declaratiilor lui Rieder, ambele modele mai lungi, iar latimea va creste cu 10 cm. Nu este foarte mult, insa acest castig dimensional se va vedea in confort.

Producatorul insa a declarat ca desi masina este foarte fiabila, atat in varianta cu 4 locuri, cat si in varianta cu 2 locuri, ea are nevoie de o intretinere corecta pentru a merge bine.

O parte importanta a intretinerii este reprezentata de inlocuirea pieselor la timp. Atunci cand piesele mici si aparent nesemnificative sunt inlocuite la timp, nu vor fi necesare reparatii costisitoare ulterior.

Leave a Reply