Tipuri de marketing online

Stii care este diferenta dintre publicitate online si marketing online? Atunci cand ai de ales intre marketing sau promovare online trebuie sa stii ca este bine sa le faci pe ambele pentru ca merg mana in mana si te ajuta foarte mult.

Marketing social media

Marketingul media social este promovarea comerciala realizata prin intermediul site-urilor de social media. Multe companii isi promoveaza produsele prin postarea de actualizari frecvente si prin afisarea de oferte speciale prin intermediul profilurilor lor media sociale.

Publicitate mobila

Publicitatea mobila este o copie a anuntului livrata prin dispozitive mobile fara fir, cum ar fi telefoane inteligente, telefoane cu functii obisnuite sau computere si tablete.

Publicitatea pe mobil poate lua forma unor anunturi grafice statice sau cu continut media imbogatit, SMS (serviciu de mesaje scurte) sau anunturi MMS (Mesaje multimedia), anunturi de cautare mobila, publicitate in cadrul site-urilor mobile sau anunturi in aplicatii sau jocuri mobile (cum ar fi anunturile intercalate , “advergaming” sau sponsorizarea aplicatiilor).

Grupuri din industrie, cum ar fi Asociatia Mobile Marketing, au incercat sa standardizeze specificatiile unitatilor de anunturi mobile, similar eforturilor IAB pentru publicitatea online generala.

Publicitatea pe mobil creste rapid din mai multe motive. Exista mai multe dispozitive mobile in domeniu, vitezele de conectivitate s-au imbunatatit (care, printre altele, permit ca anunturile media mai bogate sa fie difuzate rapid), rezolutiile ecranului au avansat, editorii mobili devin tot mai sofisticati in ceea ce priveste incorporarea anunturilor si consumatorii folosesc dispozitive mobile mai extinse.

Biroul de publicitate interactiva prezice o crestere continua a publicitatii mobile prin adoptarea unei orientari bazate pe locatie si a altor caracteristici tehnologice care nu sunt disponibile sau relevante pe computerele personale.

Veniturile din publicitate pentru trimestrul iunie 2014 de 2,68 miliarde dolari, o crestere de 67% fata de cel de-al doilea trimestru al anului 2013. Din aceasta, veniturile din publicitatea mobila au reprezentat aproximativ 62%, o crestere cu 41% fata de anul precedent.

Publicitate prin e-mail

Publicitatea prin e-mail este o copie a anuntului care cuprinde un e-mail intreg sau o parte a unui mesaj de e-mail.

E-mail marketing poate fi nesolicitat, caz in care expeditorul poate oferi destinatarului optiunea de a renunta la viitoare e-mailuri trimis cu consimtamantul prealabil al destinatarului (opt-in).

Anunturi pe chat

Spre deosebire de mesajele statice, publicitatea prin chat se refera la mesajele in timp real care au se adreseaza la utilizatori de pe anumite site-uri.

Acest lucru se intampla prin utilizarea software-ului de chat live sau a aplicatiilor de urmarire instalate pe anumite site-uri web, cu personalul de operare din spatele site-ului, care adesea renunta la anunturi puse vizibil pe site. In realitate, acesta este un subset al publicitatii prin e-mail, dar este diferita din cauza ferestrei sale de timp.

Publicitate clasificata online

Publicitatea online clasificata este publicitatea publicata online intr-o lista categorica de produse sau servicii specifice. Exemplele includ zone de locuri de munca online, liste de imobiliare online, liste de automobile, pagini galbene online si liste de licitatii online.Craigslist si eBay sunt doi furnizori proeminenti de liste clasificate online.

Leave a Reply