Top cele mai bune centrale pe lemne

0

Centralele pe lemne sunt considerate a fi adesea un mod foarte economic de a-ti incalzi casa. Cu toate acestea, nu toate modelele de centrale pe lemne se dovedesc a fi avantajoase din punct de vedere al costurilor. Din acest motiv am decis sa realizam un top al celor mai bune centrale pe lemne, modele pe care vi le recomandam si voua.

Daca totusi centralele pe lemne recomandate in randurile urmatoare nu se incadreaza in cerintele dumneavoastra, atunci va vom prezenta si principalele caracteristici pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand achizitionati o centrala pe lemne.

Iata care sunt principalele lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand iti achizitionezi o centrala pe lemne:

Tipul centralei

Chiar si centralele pe lemne pot fi de mai multe tipuri.

Mai exact, va trebui sa alegi intre centralele cu ardere interna sau cu gazeificare. Aceste centrale sunt complet diferite, din punct de vedere al functionarii, iar eficienta este detaliul care face diferenta.

Practic, centralele care folosesc ardere interna au un pret accesibil dar si un radament satisfacator, asigurand o ardere indelungata care ofera o cantitate generoasa de caldura. Centralele pe lemne cu gazeificare sunt, de asemenea, foarte apreciate de catre cumparatori.. Acestea asigura o ardere completa, care ne ofera mai multa caldura si este mai putin poluanta.

Modelele de centrale de la Liepsnele pe care ti le vom recomanda mai jos sunt modele cu ardere interna, cu o autonomie generoasa si un consum foarte bun. Drept urmare, te vor intampina cu o serie de avantaje de care te vei bucura zilnic in sezonul rece.

Combustibilul acceptat

Centralele pe lemn functioneaza desigur folosind combustibil solid de materie lemnoasa. Cu toate acestea, unele modele de centrale pe lemne accepta si alte tipuri de combustibil solid, printre cele mai populare fiind carbunii, brichetele de rumegus sau peletii.

Drept urmare, inainte de a-ti alege o centrala pe lemne, va trebui sa te gandesti la combustibilul pe care doresti sa il folosesti pentru alimentarea centralei. Doresti sa garantezi incalzirea casei folosind strict doar lemne sau preferi sa poti utiliza si alte tipuri de combustibil?

Dimensiuni si capacitate de incalzire

Acest detaliu ar trebui discutat mai intai cu un specialist. Pentru a afla care sunt cerintele pe care o centrala pe lemne trebuie sa le indeplineasca astfel incat sa garanteze succesul incalzirii unei locuinte, trebuie sa stabilesti multe alte detalii.

Dimensiunea casei este un prim aspect important. Dar la fel de importante sunt si calitatea materialelor folosite pentru izolarea casei precum si suprafata totala acoperita de geamuri si usi.

Necesarul termic va putea fi stabilit doar dupa o analiza in detaliu a multor aspecte precum cele de mai sus, iar cunoscand acest detaliu va fi mai usor sa alegi o centrala conform nevoilor tale.

Top cele mai bune 3 centrale pe lemne

De ce am ales sa recomandam Liepsnele in defavoarea altor producatori de centrale pe lemne? Ei bine, exista multe motive.

In primul rand calitatea este detaliul cel mai important care recomanda centralele produse de Liepsnele. Mai mult decat atat, aceste modele se mai remarca si cu o autonomie foarte generoasa, precum si cu o durata de viata foarte mare. Garantia este una extinsa iar daca este utilizata si instalata corespunzator, atunci consumul de combustibil solid va fi unul minim, cu rezultate excelente!

Centrala Liepsnele L 10 Universal

Modelul de centrala pe lemne Liepsnele L10 Universal este ideal pentru locuintele care au o suprafata cuprinsa intre 50 si 100 mp. Aceasta isi incanta proprietarii cu posibilitatea de a folosi diferite tipuri de combustibil, de la clasicul material lemnos, la carbune, brichete sau deseuri de lemn.

Daca vei alege sa o alimentezi cu lemne, atunci aceasta va garanta o autonomie de pana la 30 de ore cu o singura alimentare. Autonomia este mult mai mare atunci cand pentru alimentare sunt folositi carbuni: de la 3 pana la 5 zile.

Centrala Liepsnele L 20 Universal

Capacitatea sa de incalzire este de 20 kw, ceea ce garanteaza faptul ca poate fi incalzita o locuinta cu dimensiuni cuprinse intre 80 si 200 mp. La fel ca modelul de mai sus, aceasta poate fi alimentata cu lemn, cu carbune sau chiar cu brichete si deseuri din lemn.

Autonomia este una dintre principalele motive pentru care ar trebui sa iti cumperi centrala pe lemne Liepsnele L20 Universal.

Centrala Liepsnele L 40 Universal

Daca nevoile tale pentru incalzire sunt mai mari, atunci ai nevoie probabil si de o centrala mai mare. Iar Liepsnele L 40 Universal poate fi cea mai potrivita centrala pentru tine.

Aceasta a fost gandita in mod special pentru a incalzi eficient cladirile mari cu costuri cat mai mici. Practic, modelul L 40 Universal poate incalzi o cladire cu suprafata de pana la 400 de metri patrati fara probleme. De asemenea, aceasta se bucurra de avantajul unei autonomii generoase, de pana la 30 de ore atunci cand se foloseste lemn, sau de 5 zile cu carbune.

Pune calitatea pe primul loc si alege o centrala Liepsnele, iar satisfactia este garantata!

Leave a Reply