Tot ce trebuie sa stii despre taxe import China

0

Daca ar fi sa se realizeze o istorie a comertului, atunci China ar ocupa, cu siguranta, un capitol important din aceasta. Cunoscuti ca buni producatori si la fel de buni negociatori si comercianti, chinezii se poate spune ca au ridicat comertul la rang de arta.

Incepand cu vechiul drum al matasii si pana in ziua de astazi, cand produsele chinezesti sunt raspandite in toate colturile lumii, China se poate spune ca este liderul mondial in ceea ce priveste desfasurarea actului de comert.

Ca atare, si multi dintre romani au deprins arta comertului cu China, importand din aceasta tara o gama variata de produse, din absolut toate categoriile. De la bunuri de larg consum, consumabile, accesorii si produse cosmetice pana la obiecte de lux, toate isi gasesc producatori si, mai apoi, distribuitori, in China.

Realizarea unui import de pe continentul asiatic presupune insa si unele cunostinte, pentru a putea fi aplicat cu succes. Ca atare, in Romania s-au infiintat deja firme specializate care fac acest lucru in locul tau.

Prin urmare, rolul antreprenorilor romani nu mai include gasirea de solutii pentru a razbate prin hatisul birocratic si vamal, ci doar sa construiasca strategii de afaceri. De importuri si transportul marfii pana la poarta companiei se ocupa acum firmele specializate.

Reguli pentru spatiul extracomunitar

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa-l stii intr-o astfel de afacere este cum sa gestionezi sistemul de taxa import China. Pentru un necunoscator, poate nu este nicio diferenta fata de cel din Europa sau alt continent.

Necunoasterea acestor amanunte te face insa pasibil de sanctiuni drastice la regimul fiscal impuse de autoritatile romane, astfel incat trebuie sa fiti cu mare bagare de seama. Trebuie pornit de la faptul ca atunci cand vorbim despre taxe import China vorbim despre spatiul extracomunitar, care este supus unui alt regim fiscal.

In primul rand, trebuie spus ca toate produsele care fac parte dintr-un import din China sunt purtatoare de TVA (taxa pe valoarea adaugata). Un al doilea element este reprezentat de Taxa eventual consum, care include doar anumite categorii de produse.

De asemenea, firmele de import-export din Romania trebuie sa fie atente la conditiile comerciale internationale, pe care le gasim publicate de catre Camera de Comert Internationala si care fac referire inclusiv la conditiile de transport si de asigurare a marfii livrate.

Cum se calculeaza taxele vamale

Cat priveste valoarea taxelor vamale de import, aceasta se calculeaza dupa un algoritm special, care tine in principal de costul total de tranzactionare al marfurilor, incluzand aici asigurarea cargo si taxele de transport. Acestea sunt insa doar cateva dintre elementele ce tin de regimul de taxe import China.

Ele se regasesc insa in toate manualele de comert international, fiind considerate instrumente obligatorii de luat in calcul in realizarea de importuri extracomunitare. Toate aceste cunostinte te vor ajuta sa derulezi afaceri in mod legal, fara teama ca un eventual control sa te prinda cu temele nepregatite.

Leave a Reply