Unde se monteaza variatorul de turatie pompa submersibila?

0

Variatorul de turatie pentru pompa submersibila este un sistem care prelungeste viata pompei, egaleaza presiunea apei in instalatie in functie de numarul de consumatori si scade consumul de energie electrica al pompei. El se monteaza foarte usor, putand fi adaugat ulterior pe instalatie.

Unde se monteaza variatorul de turatie pompa submersibila?

Acest dispozitiv se poate monta fie pe pe teava de refulare a electropompei fie submersibila sau de suprafata, fie langa instalatie, pe peretele adiacent, avand un cablu de lungime 2 metri, pentru senzorul de presiune. Aceste modalitati sunt cel mai raspandite si tin cont de anumite caracteristici ale variatoarelor de presiune.

Unde se monteaza variatorul de turatie pompa submersibila alimentat la o tensiune de 230 V?

Acest tip de variatoare se monteaza cu precadere pe teava de refulare a electropompei fie submersibila sau de suprafata. Astfel, spatiul ocupat este foarte mic. De altfel, dimensiunile lor sunt mici: 254mm L-147mm l -143mm H si o greutate de 1,6 kg.

Unde se monteaza variatorul de turatie pompa submersibila trifazic?

In cazul unui variator de turatie trifazic, lucrurile se schimba putin. Acesta se monteaza pe peretele adiacent pompei, deoarece are dimenisiuni mai mari si o greutate care poate ajunge la peste 6 kg.

Evident, fiind trifazata deserveste altfel de debit de consum si este nevoie de un echipament mai mare.

De mentionat faptul ca variatorul de turatie pentru pompa submersibila vine gata echipat cu un cadru special pentru montajul pe perete. Pe langa acest suport, variatorul trifazat vine echipat si cu un senzor de presiune al carui fir ajunge pana la 2 metri lungime.

Cand se monteaza variatorul de turatie pompa submersibila?

Tipul acesta de echipament a devenit indispensabil mai ales atunci cand proprietarul unei instalatii doreste sa aiba maximum de eficienta.

Adica, doreste un consum redus pe toate planurile, costuri de intretinere extrem de mici spre deloc si o durabilitate a echipamentului extinsa, adica sa foloseasca pompa si restul instalatiei cat mai mult.

Acestea fiind cerintele pietei, industria de profil a incercat si a reusit sa gaseasca solutii eficiente la problemele curente si cel mai des semnalate de catre consumatori.

Intr-o lume in care resursele naturale se consuma integral deja in luna august, economia, eficienta si durabilitatea trebuie sa fie actiuni, nu simple cuvinte.

De aceea, echipamentele care sporesc viata unei pompe, care asigura o presiune constanta in instalatie si care reduc consumul de energie, apa si rodarea celorlalte echipamente, precum variatorul de turatie pompa submersibila, sunt categoric necesare.

Variatoarele de turatie pentru pompe submersibile, fie ca sunt trifazate pentru consumatorii mari sau alimentate la o tensiune de 230 V pentru utilizatorii mici, casnici, se gasesc la furnizorii autorizati de echipamente profesionale pentru instalatii sanitare si se monteaza de catre un instalator profesionist.

Personalul magazinelor de specialitate va poate ajuta oricand sa alegeti varianta corecta si solutia optima pentru nevoile casei au ale afacerii. De mentionat ca echipamentele de acest fel vin cu o garantie de doi ani, chit de instalare si manual de utilizare si service.

Leave a Reply