Ursitoare botez, pentru un start bun in viata al copilului tau

0

Botezul este una dintre cele mai importante momente din viata noastra ca parinti, dar si a copiilor nostri. Astfel, dupa nastere, acesta este cel mai important moment pentru o mama sau pentru un cuplu. Botezul sau crestinarea copilului este un obicei pastrat de mii de ani, pe care generatii de-a randul l-au perpetuat si chiar l-au imbunatatit.

Astfel, botezul a ajuns astazi un eveniment extrem de important, pentru care tinerii parinti si nasii acestora aloca resurse impresionante in vederea organizarii. Mai mult, respectarea tuturor tabieturilor si rigorilor la astfel de evenimente au condus la dezvoltarea unei adevarate industrii, mai ales ca si cererea este pe masura. In fond, daca o aniversare o poti face in fiecare an, de botez ai parte doar o data in viata, nu-i asa?

Care sunt insa pasii pe care trebuie sa ii alegem pentru un botez reusit?

Una dintre primele preocupari pentru organizarea unui botez tine de alegerea bisericii. Aici, trebuie respectate anumite canoane, astfel incat parintii, dar si nasii copilului este bine sa vorbeasca mai intai cu preotul, pentru a nu da gres. Acesta va va indruma la randul sau in achizitia de tot ceea ce este necear pentru botezul religios, la biserica. Incepand de la costumatia copilului, pana la darurile si vesmintele ce trebuie aduse, toate va vor fi comunicate de catre fetele bisericesti.

Petrecere la restaurant sau acasa?

Un alt lucru extrem de important este alegerea locului de organizare a petrecerii. Daca la o nunta sa spunem ca invitam toate rudele si cunoscutii, la un botez vin de obicei persoanele cele mai apropiate. Aceasta nu este insa o regula, astfel incat petrecerile de botez au ajuns sa fie astazi aproape la fel de somptuoase si de importante in privinta organizarii ca o petrecere de nunta.

Unde mai pui ca si obiceiurile sunt altele. Aici, trebuie sa ai in vedere in special inchirierea din timp a salii, cata vreme vorbim mai intotdeauna de cateva zeci de persoane, chiar daca initial spunem ca nu vor veni decat rudele si prietenii. Dupa aceasta, trebuie sa alegi meniurile si ornarea salii, iar daca e petrecere cu lautari, de alegerea si mai ales antamarea din timp a formatiei.

Un aspect pe care multi l-au neglijat, dar care este din ce in ce mai dorit in ultima perioada este alegerea ursitoarelor. Astfel, daca in vechime acestea erau nelipsite de la botezul micutilor, astazi, alegerea de ursitoare botez a devenit aproape o optiune obligatorie la petrecerea de la restaurant sau, dupa caz, cea de acasa. Astfel, daca te gandesti la ursitoare botez, acestea vor inlocui simpla alegere a cadourilor pe care le organizam pentru micutul nostru.

Chiar daca acesta are doar cateva luni de viata, produsele pe care le va alege de pe tava argintie ii vor calauzi intreaga viata. Iar pentru ca intregul moment sa capete si mai multa viata, alegerea de ursitoare botez reusite nu vor face decat sa faca dintr-un eveniment relativ banal unul de neuitat.

Leave a Reply