Vacante exotice accesibile oricui

0

Daca te-ai gandit vreodata ca amatorii de vacante exotice sunt doar persoanele bogate, in varsta, care se gandesc sa faca ocolul lumii cu banii pusi deoparte in timpul vietii, te inseli. In ultima perioada, apetitul romanilor pentru vacante exotice a crescut considerabil, mai ales ca si preturile au devenit mai accesibile.

Astfel, o vacanta in Caraibe sau chiar in Bali, in celalalt colt al lumii, ar putea sa te coste mai putin decat ai cheltui intr-o statiune de fite de pe litoralul romanesc. Mai mult, daca prinzi un pachet promotional, ai putea sa beneficiezi chiar de reduceri substantiale la bilete sau de gratuitati pentru copii.

In plus, cele mai multe dintre pachetele turistice de acest gen inclus transport cu avionul si transferul de la aeroport la hotel, astfel incat sa nu te trezesti parasutat pe un taram total necunoscut fara niciun ajutor si nicio idee in ceea ce priveste orientarea.

Ce trebuie sa stii cand alegi vacante exotice

Din acest motiv, specialistii si companiile care ofera vacante exotice vin in sprijinul clientilor cu cateva sfaturi utile, pe care ar fi indicat sa le urmati in momentul in care va decideti sa achizitionati un sejur intr-o astfel de destinatie. In primul rand, este bine sa porniti in aceasta avantura de la un buget prestabilit, astfel incat compania sa caute oferta cea mai avantajoasa pentru dumneavoastra.

Ca regula generala, asa cum se intampla si pe continentul european, varfurile de sezon sunt cele mai scumpe, asa ca achizitia din timp a biletelor de calatorie, aceasta insemnand cu cel putin jumatate de an inainte, va poate aduce unele reduceri substantiale. E drept, puteti astepta pana in perioada in care doriti sa plecati si sa beneficiati de unele oferte last minute, insa acestea sunt la noroc.

Daca apar, bine, daca nu, ramane ori sa alegeti un pachet scump, ori sa optati pentru o destinatie pe care nu v-ati dorit-o de la inceput, dar este convenabila in privinta pretului.

Intereseaza-te de asigurarile medicale

Un alt aspect pe care ar trebui sa-l aveti in vedere este reprezentat de asigurarile medicale si de viata. De obicei, orice sejur turistic de acest gen are inclus si un pachet de asigurari. Daca nu, acesta poate fi achizitionat suplimentar, insa ar fi bine sa va interesati asupra acestui aspect inca de la inceput.

Nu de alta, insa aparitia unei probleme medicale peste hotare, mai ales intr-o destinatie total necunoscuta, v-ar putea da concediul peste cap, in lipsa asigurarilor medicale. De asemenea, puteti opta pentru un pachet de asigurari suplimentare, care sa includa anumite daune ce le-ati putea suporta pe perioada sejurului, incepand de la cele fizice, pana la cele patrimoniale.

Nu in ultimul rand, interesati-va de regimul de cazare pentru copii si daca acestia beneficiaza in vreun fel de gratuitate. Unele companii ofera astfel de facilitati, in vreme ce la altele diferentele sunt insesizabile.

Leave a Reply