In Romania se construieste cu viteza melcului si scuze pentru asta se tot gasesc. Banii nostri din taxe si impozite alimenteaza un aparat bugetar imbuibat de coruptie si fara vointa de a da o viata mai buna si standade mai ridicate de civilizatie cetatenilor. Asa zisul nostru stat cu a sa filozofie de a face un proiect pe 3 mandate politice nu se dezminte nici macar la capitolul autostrazi, un moft necesar economiei si populatiei.

Pe principiul “timpul trece, leafa merge” privatii angajati sa ne faca autostrazile stiu ca nu a nici un motiv sa dea zor sa termine si nici nu le pasa de termenele de finalizare nerespectate. Ei stiu ca sunt in Romania, tara unde poti castiga bani fara munca grea, doar contracte publice sa ai. Cei de la Ziarul Financiar s-au interesat la CNADNR de autostrazile noastre aflate in constructie si nu au descoperit decat mici progrese sau chiar deloc, insotite de vechile si deja prea bine stiutele scuze legate de fonduri ori de licitatii neterminate.

Ritmul in care se petrec lucrurile in tara asta este halucinant de lent. Aceleasi strategii de a trage de timp si de a fura bani merg din nou si din nou fara ca nimeni sa se mai sinchiseasca. Nimeni nu plateste pentru nereguli in afara de cetateni, nimeni nu se mai deranjeaza sa se revolte pentru ca totul a devenit obisnuinta si banalitate.

Somn usor, Romania ! Nu mai visati ca UE va face si drege ceea ce romanii nu fac !

Leave a Reply