Un brad artificial este exact la fel ca un brad natural: dar in aparenta, bineinteles! In realitate, bradul artificial este fabricat din plastic, adesea pliabil si reutilizabil timp de multi ani. Este o alternativa excelenta la bradul natural. De obicei, este verde, ca si bradul adevarat, dar poate fi si alb. In acest caz, este vorba de un brad de zapada, adica un brad acoperit cu zapada artificiala alba.

Poate fi, de asemenea, un brad de Craciun artificial cu ramuri usoare. Avantajul tuturor acestor brazi de Craciun artificiali este ca dureaza mult timp. Bradul artificial nu se deterioreaza, spre deosebire de bradul natural, care trebuie inlocuit in fiecare an.

Cat de inalt ar trebui sa-mi aleg bradul?

Totul depinde de dorintele voastre, de bugetul vostru si, de asemenea, (mai presus de toate!) de dimensiunea camerei voastre: suprafata, inaltimea tavanului, spatiul disponibil. Iata cateva orientari:

  • Brazi mari (cu o inaltime de peste 2 m): au o silueta maiestuoasa si vor fi deosebit de bine adaptati si evidentiati in spatiile mari. Cel mai important este sa poti sa te reculegi si sa-ti apreciezi bradul. Indiferent de inaltimea pe care o alegeti, nu uitati ca, din motive estetice, este recomandabil sa lasati un spatiu de 10-15 cm intre varful varfului si tavan.
  • Brazi subtiri: daca aveti o camera mare, dar putin spatiu disponibil pe podea (o camera foarte mobilata, de exemplu), puteti opta si pentru un brad subtire, cum ar fi un model de al nostru, de exemplu. Acesti brazi sunt, in general, cu 20-30% mai ingusti decat brazii traditionali, ceea ce va poate permite sa va rasfatati cumparand un brad mai mare, dar mai ingust.
  • Brazi de talie medie (inaltime intre 150 cm si 180 cm): acesti brazi se potrivesc cu usurinta in majoritatea caselor. Dimensiunile lor (inaltime si latime) le permit sa se potriveasca in orice incapere, oferind in acelasi timp un suport frumos pentru realizarea unui decor magnific.
  • Mini-arbori (mai putin de 120 cm): acesti mini-arbori sunt companionii perfecti pentru spatiile mici! Apartament mic, studio, dormitor, hol, birou… pot fi amplasate oriunde! Pentru a le pune in valoare, va sfatuim sa le asezati pe un suport inaltat. In ceea ce priveste decorarea, doar pentru ca sunt mici nu inseamna ca trebuie sa le neglijezi! Dimpotriva, profita de ocazie pentru a le decora cu mare grija, cumpara ornamente de brad superbe si originale pentru un rezultat pe care multi te vor invidia!

Care sunt optiunile de decorare pentru un brad de Craciun original?

Cele mai traditionale decoratiuni pentru bradul de Craciun sunt ghirlandele de lumini si alte elemente luminoase, globuletele si, bineinteles, stelele. Fara sa uitam de cea principala, celebra stea finala, “cireasa de pe tort” a oricarui brad de Craciun frumos achizitionat de pe BraziCraciun.net!

Intrebarea recurenta in decorarea bradului de Craciun este armonia formelor si a culorilor. Confruntat cu diversitatea accesoriilor, materialelor, formelor, modelelor si culorilor, cum poti face ca bradul tau sa fie cat mai armonios si mai echilibrat? Alternand decoratiuni de diverse dimensiuni, forme si lungimi, pe tot bradul.

Leave a Reply